Miku Hatsune konsertoi ympäri Eurooppaa

Virtuaali-idoli herää jo kymmenettä kertaa hologrammina eloon.

27.3.2024 14:18

Ainoa ja alkuperäinen virtuaali-idoli Miku Hatsune kiertää loppuvuodesta konsertoimassa ympäri Eurooppaa. MIKU EXPO -konserttitapahtumien päävetonaula on fiktiivisen hahmon esiintyminen yleisölle: hahmo heijastetaan hologrammina valtaville ruuduille tanssimaan ja esiintymään samalla, kun tämän syntetisaattoriäänellä kuullaan useita suosittuja Vocaloid-tuoteperheen kappaleita. Konsertti on huolellisesti rakennettu muistuttamaan oikeiden idolien konsertteja.

Tämän vuoden konserttikiertue on jo kymmenes, ja se saapuu kuuteen kaupunkiin Euroopassa. Crunchyrollin ja Crypton Future Median tuottama HATSUNE MIKU EXPO 2024 EUROPE -kiertue nähdään loppuvuodesta seuraavissa sijainneissa:

26.10. Lontoo, Iso-Britannia
28.10. Bryssel, Belgia
29.10. Pariisi, Ranska
30.10. Amsterdam, Alankomaat
1.11. Düsseldorf, Saksa
2.11. Berliini, Saksa

Miku Hatsune on peräisin Crypton Future Median kehittämästä Vocaloid-äänisynteesiohjelmistosta, jolla pystyy tuottamaan elektronisen äänen laulamaa musiikkia. Äänipankki on rakennettu ääninäyttelijä Saki Fujitan äänen pohjalta, mutta lauluäänen kasvoksi luotiin fiktiivinen hahmo, turkoosihiuksinen Miku Hatsune. Valtavan suosion saanut hahmo on tunnettu ympäri maailmaa, ja niin tätä kuin muita tuoteperheeseen luotuja hahmoja tuotteistetaan ahkerasti.

© Crypton Future Media, INC.

Lähteet: Miku Expon viralliset sivut ja Crunchyroll

Lisää luettavaa