Navigoimme kohti jotain suurta: One Piece -live-action

Varallisuus, maine, valta. Maailma oli valloitettu yhden miehen toimesta: Merirosvojen kuninkaan, Gold Rogerin. Hänen kuolemansa yhteydessä lausumansa sanat ajoivat lukemattomia miehiä merelle.

”Aarteeni? Se on sinun, jos haluat sen. Etsi se! Jätin sinne kaiken, mitä maailmalla on tarjota!”

27.8.2023 12:00

Yli 500 miljoonaa kappaletta myynyt mangasarja, jota on julkaistu vuodesta 1997 lähtien sekä yli tuhannessa jaksossa pyörivä anime. Tähän kulttuuri-ilmiöön pohjautuu Matt Owensin ja Steven Maedan suuruutta tavoitteleva Netflix-televisiosarja One Piece. Sen alkuteos on ikoninen seikkailu, jonka on luonut Eiichiro Oda unohtumattomilla hahmoillaan, ja se on pian täällä näyttävämpänä kuin koskaan. Odotukset One Piece -sarjan tulevasta livesovituksesta venyvät valtavaksi. Sarjan venyttäminen uuteen muotoon tuo kuitenkin mukanaan omat haasteensa ja odotuksensa.

Monkey D. Luffy syö merirosvojen ryöstämän gumigumimarjan ja saa siitä ihmeellisiä voimia. Kymmenen vuotta myöhemmin hän onkin merirosvokapteeni ja lähtee vaaralliselle matkalle tähtäimessään mertemme suurin ja legendaarisin aarre, One piece. Tätä juonta täyttää vaarallinen meri täynnä kummallisuuksia, mikä heijastaa live-sovituksen kuljettavaa hankalaa tietä. Keskeisesti menestys nojaa sarjan ytimen vangitsemisen, lähtöaineiston kunnioittamisen ja kokemuksen tuottamisen, joka tekee oikeutta One Piece -sarjan maailmanlaajuiselle ilmiölle ja hengelle.

Rooleihin valittu näyttelijäkaarti sisältää Olkihattupiraattia esittävän meksikolaisen Iñaki Godoyn, joka näyttelee kapteeni Monkey D. Luffya. Muu miehistö sisältää sellaisia nimiä kuin Emily Rudd, Mackenyu, Jacob Romero Gibson ja Taz Skylar.

Onnistuneet näyttelijävalinnat ovat sovituksen kulmakivi. Näyttelijöiden lisäksi maailman luominen live-sovituksessa vaatii tarkkaa yksityiskohtien huomiota. Käsittelyssä on legenda täynnä maisemia ja olentoja, joita voi olla haasteellista sovittaa niiden olematta liian surkuhupaisia, visuaalisista efekteistä puhumattakaan. Liiallinen poikkeaminen yhteen suuntaan voi kuitenkin johtaa riskiin eri yleisöjen eristämisestä.

One Piece -sovitukseen liittyvät haasteet ovat valtavia, mutta siinä on runsaasti potentiaalia. Pian näemme, kävelläänkö lankulta vai nostetaanko ankkurit yleisön vaatiessa lisää. Yleisistä ennakko-odotuksista riippumatta jännitys huipentuu kiistattomasti, kun sarja saapuu Netflixiin 31. elokuuta. Myös Anime-lehti tiirailee sarjaa arvion muodossa diginumerossa 132. 

Trailerin näet tästä:

Lähde: Netflix

Lisää luettavaa