Näytelty Avatar: The Last Airbender saapuu 2024

”Kauan sitten neljä kansaa eli sovussa keskenään, mutta kaikki muuttui kun Tulikansa hyökkäsi…”

22.10.2023 12:00

Vesiheimot, Maan kuningaskunta, Tulikansa ja viimeinen Tuulentaitaja. Näihin kansakuntiin ja niiden rippeisiin keskittyy The Last Airbender -sarja, jonka legendaarinen tarina saa uuden tulkinnan live-action -sarjana. Kahdeksan osaisen julkaisun ajankohta sijoittuu ensi vuodelle.

Sarjan tähti on nuori Gordon Cormier, joka tuo eloon pelottoman ja rennon päähenkilö Aangin, joka on myös maailman tasapainon ja rauhan vaalija Avatar. Hänen rinnallaan ovat Kiawentiio vesiheimon Katarana ja Ian Ousley Kataran veljenä Sokkana.
Netflix on juuri julkaissut X-tilillään kuvia tulikansalaisista ja vastarintamalla näemme Dallas Liun Tulikansan prinssi Zukona, Daniel Dae Kimin tulilordi Ozaina, Paul Sun-Hyung Leen Iroh-setänä, Elizabeth Yun Azulana ja Ken Leungin komentaja Zhaona.

Nickelodeon-animaatiosarja on saanut myös aiemmin näytellyn sovituksen vuonna 2010, jolloin elokuvan ohjasi M. Night Shyamalan. Shyamalanin sovitus sai paljon kritiikkiä ja sitä pidetään yhtenä huonoimmista elokuvista kautta aikojen. Animaation suosio taas on suuri ja sitä on levitetty myös Suomessa kotimaan kielellämme puhuttuna vuonna 2007.

Neljä kansakuntaa eli aikoinaan sovussa, ja Avatar, neljän elementin hallitsija, valvoi rauhaa niiden välillä. Mutta kaikki muuttui, kun Tulikansa hyökkäsi ja otti ensimmäisen askeleen kohti maailmanvalloitusta tuhotessaan ilmatemppelit. Tuorein Avatarin inkarnaatio ei ole vielä ilmaantunut ja maailma on menettänyt toivonsa. Toivo nousee jälleen, kun Aang, viimeinen Tuulentaitaja, herää ja ottaa oikeutetun paikkansa seuraavana Avatarina. Yhdessä etelän vesiheimon sisarusten kanssa Aang aloittaa fantastisen matkansa pelastamaan maailmaa tulilordi Ozain pelottavalta hyökkäykseltä.

Lisää luettavaa