No Longer Allowed in Another World -anime alkaa heinäkuussa

Ei enää… isekai!? Osamu Dazai seikkailee nyt myös animesarjassa.

13.2.2024 14:15
© Hiroshi Noda, Takahiro Wakamatsu, Shogakukan / No Longer Allowed in Another World-tuotantokomitea

Kadokawa on tiedottanut, että Hiroshi Nodan ja Takahiro Wakamatsun mangaan No Longer Allowed in Another World (japaniksi Isekai shikkaku) perustuva animesarja alkaa heinäkuussa 2024. Sarjan nimi on sanaleikki Osamu Dazain osittain autobiografisena pidetyn pääteoksen Ei enää ihminen (Ningen shikkaku) nimestä. Äänen Osamu Dazaille eli Senseille antaa Hiroshi Kamiya, jonka muita tunnettuja rooleja ovat esimerkiksi Attack on Titanin Levi ja One Piecen Law. Muita vahvistettuja ääninäyttelijöitä ovat Rumi Oukubo, Sayumi Suzushiro ja Makoto Koichi.

Tarinan alkuasetelma pohjautuu Dazain todelliseen kohtaloon. Päihdeongelmainen ja ahdistunut kirjailija yritti useasti itsemurhaa ja kuoli lopulta vuonna 1948 heittäytymällä jokeen rakastajattarensa kanssa. Nyt kuuluisan kirjailijan tarina saa kuitenkin uusia kierroksia, sillä vaihtoehtoisessa todellisuudessa isekai-sarjoista tuttu rekka onnistuu törmäämään pariskuntaan ennen kuin he ehtivät hypätä jokeen. Dazai päätyy Zauberberg-nimiseen fantasiamaailmaan, jossa jo valmiiksi masentuneen ja itsetuhoisen sankarin täytyy selviytyä seikkailuista 1 HP:n voimin.

Osamu Dazai on Japanin tunnetuimpia kirjailijoita, jota luetaan myös kouluissa myöhemmillä luokilla. Ei enää ihminen onkin kiehtonut etenkin nuoria lukijoita herkässä teini-iän elämänvaiheessa, jossa samaistutaan helposti nihilistiseen maailmankatsomukseen. Dazain teokset ovat Japanissa jo tekijänoikeusvapaita, mikä on johtanut luoviinkin tulkintoihin kirjailijan proosasta ja elämästä. Osamu Dazai on suosittu hahmo myös Bungou Stray Dogsissa.

Sarjan uuden trailerin voit katsoa alta.

Lähde: Crunchyroll, Yomiuri

Lisää luettavaa