Odotettu Gundam-elokuva ilahduttaa faneja Japanissa

Pitkä odotus päättyi, kun Mobile Suit Gundam SEED Freedom sai ensi-iltansa 26. tammikuuta.

8.2.2024 11:05

Gundam-perheen uusi elokuva Mobile Suit Gundam SEED Freedom debytoi Japanin valkokankailla 26. tammikuuta. Parituntisen mechakolistelun on tuottanut Sunrise (Bandai Namco Filmworks) ja ohjannut Mitsuo Fukuda, joka on ollut vastuussa myös aikaisemmasta SEED-tuotannosta.

Levittäjä Shochikun mukaan fanit ovat olleet innoissaan, onhan elokuvaa odotettu jo melkein 20 vuotta. Sunrise uutisoi elokuvaan liittyvistä suunnitelmista jo vuonna 2006, mutta käsikirjoittaja Chiaki Morosawan terveysongelmien myötä projekti ajautui tuotantovaikeuksiin. Japanilaisen lähteen mukaan elokuva on toisen esitysviikonloppunsa jälkeen tienannut jo yli 1,9 miljardin jenin eli noin 12 miljoonan euron lipputulot, rikkoen sekä aikaisempien Gundam-elokuvien ennätykset että vuoden 2024 nopeiten miljoona katsojaa saaneen elokuvan ennätyksen.

Mobile Suit Gundam SEED alkoi TV-sarjana vuonna 2002 ja siihen kuului 50 jaksoa. Vuonna 2004 se sai jatkoa toisella kaudella nimeltään Mobile Suit Gundam SEED Destiny. Nyt uusi Freedom-elokuva jatkaa Destinyn tarinaa, ja luvassa onkin lisää Kira Yamaton seikkailuja. 

On kosminen aikakausi 75, ja taistelu jatkuu yhä. On nähtävissä itsenäisyysliikkeitä, ja Blue Cosmos käyttäytyy aggressiivisesti… Maailmanlaajuinen rauhanvalvontaorganisaatio nimeltä COMPASS perustetaan rauhoittamaan tilannetta, ja Lacus toimii sen ensimmäisenä presidenttinä. Kira ja hänen toverinsa osallistuvat COMPASSin jäseninä erilaisiin alueellisiin taisteluihin. Sitten uusi valtio nimeltään Foundation ehdottaa yhteisoperaatiota Blue Cosmosin vahvistumista vastaan…

Elokuvan trailerin voit vilkaista alta.

Lähde: Oricon News, Elokuvan viralliset kotisivut

Lisää luettavaa