Osamu Tezukan Phoenix näyttämöllä heinäkuussa

Näyttämösovituksessa nähdään kahden kuvanveistäjän välinen taisto.

9.5.2024 13:45

Osamu Tezukan Phoenix-manga viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa. Merkkivuoden kunniaksi Salme Company -esittäjäryhmä toteuttaa vuosien 1969–1970 välillä julkaistusta Karma/Hou-ou -tarinankaaresta näyttämöversion. Esitykset järjestetään 18.7.–21.7.2024 välisenä aikana Ikebukurossa sijaisevan Tokyo Metropolitan Theaterin Theatre West -näyttämöllä.

Karma-tarinankaaren tarina sijoittuu 700-luvulle ja kertoo kahdesta kuvanveistäjästä. Yksikätinen ja yksisilmäinen Gao on entinen ryöväri ja Akanemaru puolestaan on Gaon entinen uhri. Miehet kohtaavat toisensa uudelleen keskellä Naran Toudai-ji-temppelin kuuluisan Daibutsu-patsaan rakennusta. Kun Gao pyrkii kohti parempaa elämää, Akanemaru joutuu pakkomielteen ja kostonhalun valtaan.

Näytelmän ohjaajana ja käsikirjoittajana toimii Kotarou Ishikawa, joka esittää myös Akanemarun roolin. Gaoa esittää Gen Shibata ja feeniksiä, mangan tavoittamatonta kuolemattomuuden symbolia, esittää Hiro Yuumi. Entinen Takarazuka Revuen jäsen Yuumi oli aikanaan Takarazukan pisin esiintyjä ja on japanilaiseksi naiseksi vaikuttavat 179 senttimetriä pitkä.

Lähde: Comic Natalie, näytelmän verkkosivut

Lisää luettavaa