Pikkunoidat kasvavat aikuisiksi Ojamajo Doremin juhlavuosivideossa

Uusintaversio taikatyttöanimen ikonisesta alkutunnuskappaleesta sai ensiesityksensä AnimeJapan 2024 -tapahtumassa.

28.3.2024 12:49

Japanissa erittäin rakastettu taikatyttöanime Ojamajo Doremi täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Sarjan on luonut Toei Animation -studio Izumi Todo -pseudonyymin alla vuonna 1999, ja siitä on versonnut useita jatkokausia, elokuvia, mangaa ja muita oheistuotteita. Ilmiö on niin iso, että jopa Ojamajo Doremi -fanituksesta on tehty kokopitkä anime-elokuva, vuonna 2020 julkaistu Looking for Magical Doremi. Yhdysvalloissa sarja esitettiin rajusti leikeltynä ja lokalisoituna versiona Magical Doremi -nimen alla.

Fanit ovat kasvaneet aikuisiksi pikkunoitien mukana, ja vuonna 2011 sarjan pohjalta tehtiin Ojamajo Doremi 16 -ranobe, jossa tutut päähenkilöt olivat nyt yläasteikäisiä. Ranoben tarinasta vastasi Midori Kuriyama ja kuvituksista Yoshihiko Umakoshi. Ranobe huipentui viimeiseen osaan Ojamajo Doremi 20’s, jossa Maho-doun entiset noitakokelaat ovat saavuttaneet 20 vuoden iän ja kulkevat nyt omia polkuja kohti uusia aikuiselämän unelmia.

AnimeJapan 2024 -tapahtumassa julkistettiin juhlavuoden kunniaksi Ojamajo Doremi 1620’s -promovideo, jossa sarjan alkutunnari on päivitetty 2020-luvulle, samalla ranoben varttuneimmille hahmoille nyökkäillen. Alkuperäisen animen ohjaaja Junichi Satou vastasi juhlavideon kuvakäsikirjoituksesta ja Tatsuya Nagamine ohjauksesta. Umakoshi palasi työhön hahmosuunnittelun parissa.

Lähde: Anime News Network

Lisää luettavaa