Roihuvuoren hanamia juhlitaan Helsingissä tämän viikon lauantaina 11. toukokuuta

Japanista omaksutusta kukkienkatselujuhlasta on kasvanut suuri koko perheen tapahtuma.

8.5.2024 10:33

Roihuvuoren kirsikkapuisto Itä-Helsingissä kokoaa kansan jälleen ihailemaan kirsikankukkia ja nauttimaan piknik-eväitä lauantaina 11. toukokuuta. Roihuvuori-seuran ja Suomessa toimivien japanilaisen kulttuurin yhdistysten yhteistoimin järjestämässä hanami-juhlassa on luvassa monia laulu- ja tanssinumeroita sekä erilaisten kamppailulajien esityksiä kahdella eri lavalla.

Tapahtuma avataan klo 12, ja ohjelmaa riittää aina klo 18 asti. Päivän aikana nähdään muun muassa parapara– ja butou-tanssia sekä japanilaista jousiammuntaa ja vapaamiekkailua. Lisäksi mukana on erilaisia järjestöjä ja toimijoita, joiden teltoilla on mahdollista tutustua esimerkiksi kintsugiin ja ikebanaan. Omien eväiden lisäksi tapahtumassa voi nauttia japanilaisia herkkuja, joita voi ostaa paikalla olevista kojuista. Tapahtumassa kruunataan myös vuoden Kirsikankukkaprinsessa, josta tulee ensi vuoden Kirsikankukkakuningatar.

Tapahtuman järjestäjät kehottavat varautumaan yleisöryntäykseen ja kojuilla jonottamiseen sekä saapumaan paikalle jalan tai julkisia käyttäen.

Tutustu tapahtumaan ja sen ohjelmaan tarkemmin tapahtuman verkkosivuilla. Varaslähdön tunnelmaan voi käydä hakemassa tänään 8. toukokuuta Roihuvuoren Hard Rock Housessa järjestettävässä Yozakura – ike ike shakedown -illassa, jossa kuullaan suomalais-japanilaisten muusikkojen esityksiä.

Lisää luettavaa