Sangatsu Manga julkaisee Angolmois: Record of Mongol Invasionin suomeksi

Tarina Tsushiman taistelusta löytää tiensä Lehtipisteisiin kevään kuluessa.

31.1.2024 17:06

Sangatsu Manga julkaisee huhtikuussa Nanahiko Takagin 10-osaisen historiallisen sotamangan, Angolmois: Record of Mongol Invasionin (alkup. Angorumoa: Genkou Kassen-ki)suomeksi. Suomessa tämä tulee kantamaan nimeä Angolmois: Taistelu Tsushimasta. Ensimmäisen pokkarin olisi määrä tulla myyntiin huhtikuun puolelle.

Vuosi on 1274. Mongolien imperiumi tahtoo valloittaa Japanin, ja maihinnousulaivasto suuntaa Korean niemimaalta kohti Kyūshūta. Kulkureitillä sijaitsee pieni Tsushima-saari. Sen väki elättelee toivoa, että vihollinen purjehtisi heidän ohitseen. Mutta kohtalo ei ole niin suopea… Samoihin aikoihin Tsushimaan saapuu veneellinen emämaasta karkotettuja rikollisia. Heidän joukossaan on Kuchii Jinzaburō, pääkaupunki Kamakurassa poliittisiin juonitteluihin sotkettu ja petturiksi julistettu soturi. Mongolien saapuessa hän ja muut karkotetut joutuvat päätöksen eteen: Puolustaako saarta ylivoimaista hyökkääjää vastaan vai yrittääkö paeta myrskyisän meren yli omin neuvoin?

Manga julkaistiin Kadokawan Samurai Ace -mangalehdessä vuosina 2013–2018. Se sai myös 12-osaisen animesovituksen vuonna 2018. Sovituksen tuotannosta vastasi animestudio NAZ.

Lisää luettavaa