Suzume-elokuvan tuottaja pidätetty

Makoto Shinkai kommentoi tapausta sosiaalisessa mediassa.

29.2.2024 08:50

Muun muassa Your Name, Weathering with You ja Suzume -elokuvien tuottajana toiminut Kouichirou Itou on pidätetty epäiltynä alaikäiseen henkilöön kohdistuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Mainichi Shimbun -sanomalehti uutisoi 22.2., että Wakayaman prefektuurin poliisiviranomaiset ilmoittivat pidättäneensä 52-vuotiaan tuottajan vuonna 2021 sattuneen tapauksen johdosta. Itoun epäillään pyytäneen alastonkuvia tuolloin 15-vuotiaalta tytöltä.

Itoun teko selvisi viranomaisille osana laajempaa tutkimusta ja poliisi selvittää nyt, onko hänellä ollut mahdollisesti vastaavia kanssakäyntejä muiden alaikäisten nuorten kanssa. TBS-uutissivuston mukaan Itou olisi tarjonnut uhrille 12500 jeniä (noin 76 euroa) maksuksi kuvista.

Ohjaaja Makoto Shinkai julkaisi 23.2. X-somepalvelussa (ent. Twitter) postauksen, jossa hän viittaa epäsuorasti Itoun pidätykseen. Shinkai ei maininnut tuottajaa nimeltä vaan puhui ”tuotantoon osallistuneesta henkilöstä”, joskin on selvää ketä hän tarkoitti. Ohjaaja sanoi olevansa järkyttynyt tapahtuneesta ja esitti osanottonsa uhreille. Hän pyysi myös anteeksi tukijoiltaan ja toivoi, ettei tapaus tahraisi yleisön kokemusta hänen teoksistaan.

Lähde: Mainichi Shimbun, TBS ja Anime News Network

Lisää luettavaa