Sylvanian Families -elokuva Suomen valkokankailla elokuussa

Eläinlelusarjaan perustuva koko perheen elokuva on japanilainen 3DCG-animaatio.

27.4.2024 12:05

Sylvanian Families the Movie: A Gift From Freya -elokuva (Shirubanea famirii: Furea kara no okurimono) nähdään Suomen teattereissa 2. elokuuta 2024 alkaen nimellä Sylvanian Families -elokuva: Suuri lahjajahti. 3DCG-animaation on tuottanut studio Frebari, ja se tuli Japanissa teattereihin vuoden 2023 marraskuussa. Ohjaajana on Konaka Kazuya ja käsikirjoittajana Hirotoshi Kobayashi. Molemmat ovat työskennelleet yhdessä aikaisemmin etenkin Ultraman-tuotantojen parissa. Elokuvaa levittää Suomessa Cinemanse oy.

Sylvanian Families on pienistä eläinhahmoista koostuva keräilylelusarja, jonka japanilainen leluyritys Epoch lanseerasi vuonna 1985. Pohjois-Amerikassa sarja tunnetaan nimellä Calico Critters. Lelut ovat suosittuja koko maailmassa ja niihin pohjautuen on tehty länsimaiset animaatiosarjat vuosina 1987 ja 1988 sekä japanilainen lyhytsarja vuonna 2007. Sylvanian-lelujen keräily on edelleen suosittua, ja muun muassa Tiktokiin ladatut Sylvanian Drama -videot ovat lisänneet tietoisuutta sarjasta uuden yleisön parissa. Kymmeniä miljoonia tykkäyksiä keränneiden videoiden koukuttavuus perustuu Sylvanian-hahmoilla näyteltyihin mahdollisimman dramaattisiin ja järkyttäviin tapahtumiin. Uusi Sylvanian-elokuva on kuitenkin koko perheen seikkailu, joka sopii myös pienimmille katsojille.

Sylvanian Families -elokuva: Suuri lahjajahti perustuu suosittuun japanilaiseen lelusarjaan, jossa ihmisten tavoin elävät suloiset eläinhahmot asuvat ja elävät Sylvanian kylässä. Siellä kaikki ovat ystävällisiä toisilleen rakastaen luontoa ja perhettä. Suklaapupuperhe on yli 100 perheestä suosituin, kaikkiaan hahmoja on myyty yli 200 miljoonaa kappaletta yli 70 eri maassa.

Kerran vuodessa järjestettävä Tähtijuhla saapuu Sylvanian kylään. Koko kylä odottaa juhlia malttamattomana, mutta Freya Suklaapupu on huolissaan – hänen äitinsä syntymäpäivä on samana päivänä kuin juhlat, eikä Freya keksi hänelle lahjaa. Freya lähteekin etsimään rakkaalle äidilleen lahjaa, minkä lisäksi hän saa tärkeän tehtävän. Hänen pitää valita  ”vuoden puu”, joka julkistetaan juhlien päätapahtumassa. Pystyykö Freya löytämään äidilleen syntymäpäivälahjan sekä valitsemaan vuoden puun?

© Epoch / Sylvanian Families- elokuvan tuotantokomitea

Lähde: Nytleffaan.fi

Lisää luettavaa