Synduality: Noir -anime halkaistiin kahtia. Jatkoa talvella 2024.

Monimediaprojekti Syndualityn animen ensimmäinen puolikas esitettiin kesällä 2023.

10.10.2023 12:00

Synduality -monimediaprojekti on todennäköisesti lukijoilta mennyt ohi. Tähän kyseiseen monimediaprojektiin kuuluu kesällä Disney+:lla alkanut animesarja Synduality: Noir, Synduality: Ellie -manga ja -ranobe, sekä viimeisimmän tiedon mukaan loppuvuoden aikana tuleva videopeli Synduality: Echo of Ada.

Syndualityn keskiössä ovat Arkku-nimisiä robotteja ohjastavat Ajelehtijat ja heidän tekoälykumppaninsa Magusit, jotka hankkivat elantonsa louhimalla harvinaisia AO-kristalleja. He kohtaavat työnsä ohessa Endereiksi kutsuttuja xenomorfisia olioita, joita vastaan Ajelehtijat joutuvat kamppailemaan Magusien avustuksella.

Synduality: Noir kertoo tarinan Amasian Rock Townissa asuvasta ajelehtijasta nimeltään Kanata, ja tämän löytämästä mystisestä Magusista nimeltään Noir. Kanata on nuorena huostaanotettu Tokio-nimisen ajelehtijan toimesta, eikä hän ole alkuun kovin hääppöinen työssään ennen Noirin löytämistä. Noirin olemassaoloa varjostaa mystisyyden verho, jota hän, Kanata ja muut ystävälliset ajelehtijat lähtevät selvittämään Enderien lahtaamisen ohessa.

Animen ensimmäinen puolikas esitettiin kesällä 2023 ja sen pystyy katsoa Suomessa Disney+:sta suomenkielisillä tekstityksillä. Toisen puolikkaan on tarkoitus tulla talvella 2024 katsottavaksi.

Synduality: Echo of Ada sijoittuu animen jälkeiseen aikaan vuoteen 2222, jossa pelaaja pääsee Kanatan kenkiin ajelehtimaan Arkulla, jota voi muokata omaan pelityyliin sopivaksi. Pelissä on myös tehdä yhteistyötä muiden pelaajien kanssa tai hidastaa muiden etenemistä viemällä heidän arvokkaita resurssejaan. Peli julkaistaan tietokoneella, Xbox Series X ja S-konsoleilla ja PlayStation 5 -konsolilla ja sen on määrä tulla pelattavaksi loppuvuoden aikana.

Lisää luettavaa