Taru sormusten herrasta -anime-elokuvasta lisää tietoa

The War of the Rohirrim -esiosa valottaa aikaa ennen aikaisempia elokuvatrilogioita.

25.6.2024 15:59

Tulevasta The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (suom.”Taru sormusten herrasta: Rohirrimin sota”) -anime-elokuvasta on julkaistu lisää kuvamateriaalia sekä tietoa juonesta ja henkilöhahmoista. Suomen ensi-illan ajankohdasta ei ole vielä tietoa, mutta kaksi ja puolituntisen elokuvan on määrä saapua teattereihin Yhdysvalloissa 13. joulukuuta.

Elokuva rakentaa J.R.R Tolkienin Taru sormusten herrasta -kirjojen täydennysosien tietojen pohjalta esiosan aikaisemmille elokuvatrilogioille, ja tarina sijoittuu aikaan 183 vuotta ennen ensimmäistä trilogiaa. Tarinan keskiössä on Rohanin yhdeksännen kuninkaan Helm Vasarakouran suku ja mittava taistelu Ämyrilinnassa Helmin syvänteessä kostoa janoavaa Wulffia vastaan. Päähenkilöksi on nostettu kirjoissa nimeämättömäksi jäävä Helmin ainoa tytär, joka on elokuvassa saanut nimekseen Héra.

Ohjaajana toimii Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Eden of the East, Napping Princess). Elokuvan tuottavat New Line Cinema ja Warner Bros. Animation. Sola Entertainment vastaa animaatiosta. Muun muassa aikaisempien elokuvatrilogioiden ohjaaja-kirjoittaja Peter Jackson sekä kirjoittaja Fran Walsh toimivat tuottajina. Englanninkielisissä äänirooleissa kuullaan Brian Cox (Helm Vasarakoura), Gaia Wise (Héra), Luke Pasqualino (Wulff) sekä Miranda Otto (Éowyn).

Elokuvan 20 ensimmäistä minuuttia esitettiin Annecyn animaatiofestivaaleilla.

Katso kuvat alta!

Lähde: Entertainment Weekly

Lisää luettavaa