Tezuka Osamu Cultural Prize -palkinnon voittajat julki

Voittajat ovat juhlistaneet tapausta piirroksin.

25.4.2024 11:34

Kerran vuodessa jaettavan Tezuka Osamu Cultural Prize -palkinnon voittajat julkistettiin 21.4.2024. ”Mangan jumalan” Osamu Tezukan (1928–1989) nimeä kantava palkinto jaettiin nyt 28. kerran ja voittajia oli neljässä kategoriassa.

Pääpalkinnon voitti Mari Yamazakin ja Miki Torin manga Plinivs. Vuosina 2013–2023 ilmestynyt manga kertoo osin historiaan pohjautuvan tarinan Gaius Plinius Secunduksen (23–79 jaa.), eli Plinius vanhemman, elämästä. Länsimaissa Yamazaki tunnetaan parhaiten myös antiikin Roomaan osin sijoittuvasta Thermae Romae -sarjasta, joka on saatavana englanniksi Yen Pressin julkaisemana ja josta tehty anime on katsottavissa Netflixissä.

Tulokas-kategoriassa palkinnon voitti Akihito Sakaue edo-kauden käsityöläisistä kertovalla Kanda Gokura-chou Shokunin-Banashi -mangasarjalla. Lyhyen teoksen palkinto meni Miri Masudan koronapandemian aikaan sijoittuvalle tarinalle Tsuyukusa Natsuko no Isshou.

Erikoispalkinnon sai tänä vuonna jo 40 vuoden ajan toiminut Comitia-tapahtuma, joka keskittyy alkuperäisten doujinshi-julkaisujen myyntiin. Palkinto myönnettiin tapahtumalle, koska sen on koettu tukeneen niin taiteilijoita kuin myös yleistä mangakulttuuria.

Lähde: Asahi Shimbun

Lisää luettavaa