The Yin Yang Master Zero -elokuvan ensi-ilta lähestyy Japanissa – tunnetut mangakat osoittivat tukensa piirroksilla

Muun muassa Rumiko Takahashi ja Yoshiyuki Sadamoto kantoivat kortensa kekoon.

14.4.2024 16:15

Yksi tämän kevään suurimpia japanilaisia ensi-iltaelokuvia on toimintafantasia The Yin Yang Master Zero (Onmyouji 0), jonka on määrä saapua Japanin teattereihin 19. huhtikuuta. Elokuva on kytköksissä Baku Yumekuran jo 80-luvulla aloittamaan Onmyouji-kirjasarjaan, mutta kertoo kokonaan alkuperäisen tarinan. Elokuva toimii esiosana Yumekuran fiktiivisille tarinoille historian tuntemasta Abe no Seimeistä ja kertoo ajasta ennen kuin Seimeistä tuli keisarin hengellinen neuvoja. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Shimako Satou. Voit katsoa englanniksi tekstitetyn ennakkotrailerin alta.

Ensi-illan lähestyessä kahdeksan mangakaa ja kuvittajaa osoitti tukensa uudelle elokuvalle ja kuvasi Abe no Seimein omalla tyylillään. Kuvitukset julkaistiin elokuvan virallisella X (ent. Twitter) -tilillä ja nettisivuilla 9. huhtikuuta. Taiteilijoiden joukossa ovat muun muassa Rumiko Takahashi (Inuyasha, Ranma ½ ), Yoshiyuki Sadamoto (Neon Genesis Evangelion), Hiroshi Shiibashi (Nura: Rise of the Yokai Clan) ja Satoshi Mizukami (Sengoku Youko). Katso kuvat alta.

Yumekuran Onmyoujilla ja sen lukuisilla eri manga-, elokuva- ja TV-draamasovituksilla on ollut suuri vaikutus japanilaiseen populaarikulttuuriin. Viimeisimpänä suoratoistopalvelu Netflix tuotti siitä 13-jaksoisen animen, joka julkaistiin marraskuussa 2023. Yumekuraa pidetään 2000-luvun alussa vallanneen ”Seimei-buumin” alullepanijana sekä sen myötä Abe no Seimein ja onmyoujien popularisoijana.

Lähde: Comic Natalie

Lisää luettavaa