Titaanien sota on ohi

Vuosikymmenen kestäneen Attack on Titan -animen loppuluku asettaa sarjan päätökseen.

6.11.2023 16:30

Attack on Titan -anime on viimein ohi yli kymmenen vuoden jälkeen. Sovituksen aikana on ollut monia huipentumia ja sarja on kasvanut niin suosituksi, että siitä on tullut yksi tämän päivän suurimmista nimistä.

Viimeinen 85 minuutin erikoislähetys on nimeltään Attack on Titan The Final Season: The Final Chapters Part 2. Sarja perustuu Hajime Isayaman mangasarjaan, joka julkaistiin Bessatsu Shonen Magazinessa vuosina 2009-2021. Manga päättyi huhtikuussa 2021 ja sisälsi lopulta 34 kirjaa ja 139 lukua. Suomessa mangan julkaisi Sangatsu Manga nimellä Titaanien sota. Animesovituksen työstämisen aloitti Wit Studio vuonna 2013, jonka jälkeen Studio Mappa otti titaanit haltuunsa neljännen kauden myötä. Hajime Isayama osallistui päätösosan tekemiseen yhteistyössä Studio Mappan kanssa ja lopetusjakso sisältää hieman erilaisia kohtauksia, jotka Isayama piirsi itse. Nämä sisällytetään tulevaan Fly-nimiseen taidekirjaan, joka on tarkoitus julkaista Japanissa huhtikuussa 2024.

Pitkään viimeisen kauden parissa työskennellyt Studio MAPPA antoi lausunnon, jossa he totesivat:

Olemme pitäneet teitä odotuksessa kauan. Nämä neljä vuotta ovat olleet pitkiä ja vaikeita, mutta olemme iloisia siitä, että saimme tuotua Attack on Titan -animen päätökseen. Toivomme teoksen saavan rakkautta myös tulevaisuudessa.

Päätösjakso on katsottavissa esimerkiksi Crunchyroll-suoratoistopalvelusta, jonka verkkosivusto runnoutui ensialkuun alas suuren kävijämäärän vuoksi.

Finaalin avausmusiikkina toimii Linked Horizonin The Last Titan ja lopetuskappaleena kuullaan Ai Higuchin Itterasshai. Molemmat voit katsoa alta.

Lähde: Shingeki no kyojin viralliset japaninkieliset sivut.

Lisää luettavaa