Tooru Fujisawan mangaklassikosta tulee näytelty TV-draamasarja

Hulttio-opettaja jakaa jälleen elämänohjeita.

11.2.2024 15:00

Tooru Fujisawan mangaklassikko Great Teacher Onizuka saa uuden näytellyn TV-draamasovituksen. Vuosina 1997–2002 julkaistu manga on saanut kaksi näyteltyä TV-draamasarjasovitusta sekä yhden minisarjan. Tämän lisäksi sarjasta on myös 43-osainen TV-animesovitus, joka esitettiin vuosina 1999–2000. Uusi sarja tulee kantamaan nimeä GTO Revival.

Great Teacher Onizuka kertoo nimikkohahmo Eikichi Onizukasta, entisestä moottoripyöräjengiläisestä, joka päätyy lukion opettajaksi. Onizukan alkuperäinen suunnitelma on hyödyntää opettajastatuksen tuomaa vaikutusvaltaa ja saada siten nuoria lukiolaistyttöjä kiedottua sormensa ympärille. Opettajan töiden myötä hän kuitenkin toteaa, ettei enää haluakaan käyttää vaikutusvaltaa nuoriin tyttöihin – heidän äitinsä tosin ovat toinen juttu.

Onizuka on opettajana eri maata kuin muut opettajat: tyypillisen koulutyön sijasta hän antaa oppilailleen elämänoppeja huomioiden oppilaiden henkilökohtaiset tarpeet. Tämän myötä hänet palkataan yksityiselle yläkoululle Kichijoujiin laittamaan ruotuun todella hankalaksi äitynyt luokka. Luokka, joka on saanut aiemmat opettajat hulluuden partaalle, kuolemaan mystisesti tai liittymään kulttiin. Onizuka on todellisen haasteen edessä.

Nyt, vuonna 2024, pidetty hulttio-opettaja pääsee jälleen jakamaan elämänohjeitaan oppilaille. Tällä kertaa tapahtumapaikkana on yksityinen Soutokun lukio, jossa juorut leviävät kuin kulovalkea ja monet opettajat sekä oppilaat ovat joutuneet ahdistelun kohteeksi. Onizukan tehtäväksi jääkin selvittää, kuka tai mikä tätä aiheuttaa.

Näytellyn TV-draaman pääosassa nähdään Takashi Sorimachi, joka näytteli Onizukaa jo alkuperäisessä vuonna 1998 julkaistussa TV-sarjassa. Muissa rooleissa nähdään Sae Okazaki, Shinya Kote, Rikako Yagi, Mei Hata, Wataru Hinata ja Kosuke Suzuki. Sarjan tunnuskappaleena kuullaan uusi versio 90-luvun TV-draaman tunnuskappaleesta Poison, jonka esittäjänä toimii Blue Encount -yhtye.

Sarjan on tarkoitus alkaa kuluvan vuoden huhtikuun ensimmäisenä päivänä japanilaisella Fuji TV -kanavalla.

Lähde: Comic Natalie

Lisää luettavaa