Tutkimusmatkailija Isabella Bird seikkailee pian suomeksi

Historiallisen mangan ystäviä hellitään syyskuussa, kun Punainen jättiläinen julkaisee ensimmäisen osan 1870-luvulle sijoittuvasta Bird ihmemaassa -mangasta.

28.8.2023 14:00

Bird ihmemaassa -mangan ensimmäinen osa ilmestyy suomeksi 29.9.2023. Punaisen jättiläisen kustantamana. Manga pohjautuu maailmanmatkaaja Isabella Birdin kirjoittamaan matkakertomukseen Unbeaten Tracks in Japan. Säätyläisneidin näkökulmasta kerrottu tarina tempaisee aikamatkalle viktoriaanisen ajan Iso-Britanniaan ja Japaniin.

Innokkaiden lukijoiden ei tarvitse odottaa syyskuun loppuun saakka, sillä mangaa on myynnissä rajoitettu erä 8.–10.9. Traconissa. Muuten Birdin seikkailuja pääsee seuraamaan ennakkotilaamalla mangan Animeshop.fi-verkkokaupasta tai marssimalla Lehtipisteelle 29.9. alkaen.

Birdin omaelämäkerralliseen tyyliin selostama tarina alkaa vuodesta 1878, kun hän saapuu Jokohaman satamaan. Meiji-kauden Japani on vasta hiljattain avautunut länsimaalaisille matkustajille:

Kunnianhimoinen tutkimusmatkailija Isabella Bird ei halua kulkea toisten tallaamia polkuja ja vierailla vain turistialueilla. Hänen tavoitteenaan on matkustaa pohjoiseen Japaniin tutustumaan omaleimaiseen, vanhaan kulttuuriin, joka on länsimaalaisten vaikutteiden myötä katoamassa. Reitti on kuitenkin niin vaarallinen, etteivät edes japanilaiset käytä sitä kuin pakon edessä.

Pian Birdille valkenee, ettei pohjoisen syvyyksiin tunkeuduta helpolla. Japanin kieltä taitamaton tutkimusmatkailija tarvitsee avukseen tulkin, mutta sujuvasti englantia puhuvat ja riittävän uhkarohkeat japanilaiset ovat harvassa. Kaiken kukkuraksi Japanin hallinto rajoittaa ulkomaalaisten liikkumista maassa eikä suhtaudu Birdin matkasuunnitelmaan myönteisesti. Bird ei kuitenkaan aio antaa hevillä periksi. Hän on valmis matkustamaan vähin varustein ja kuraamaan hameenhelmansa, pidettiin sitä sitten hienolle naiselle sopivana tai ei!

 

BIRD IHMEMAASSA

Osa 1

Kieli: Suomi

Käsikirjoitus/kuvitus: Taiga Sassa

Valmistaja: Punainen jättiläinen

Ikäsuositus: 10+

Hinta: 8,90 €

Lisää luettavaa