Uusi englanninkielinen mangakustantamo Kana perustettu

Luvassa tarinoita aikuisempaan makuun.

1.5.2024 13:27

Publishers Weekly tiedotti verkkosivuillaan 24.4., että Abrams Books -kustantamon alaisuudessa toimiva ComicArts on perustanut mangaan ja ulkomaiseen sarjakuvaan keskittyvän kustantamon nimeltä Kana.

Abrams Books on osa belgialaista Média-Participations-konsernia, jolla on jo Ranskassa Kana-niminen mangakustantamo. Ainakin osa Yhdysvaltoihin perustettavan Kanan lisensseistä on sarjoja, joita myös ranskalainen Kana julkaisee. Tuore yhdysvaltalainen kustantamo on kuitenkin ilmoittanut, ettei se ole sidottu pelkästään ranskalaisen kaimansa lisensseihin.

Kanan johtajaksi valikoitunut Rodolphe Lachat, ComicArtsin varatoimitusjohtaja, on todennut, että kustantamo tulee keskittymään ”kypsään makuun sopiviin aihepiireihin ja hahmoihin”. Lachatin mukaan mangan parissa varttuneet sukupolvet ovat halukkaita lukemaan tarinoita, jotka sopivat heidän ajan kanssa kehittyneeseen makuunsa.

Lachat paljastaa, että kustantamolta voi tulevaisuudessa odottaa kaikkea 1960-luvun klassikoista trillereihin ja taidekirjoihin. Kustantamon painosten on määrä olla laadukkaita ja ”juhlia mangaa taiteena”.

Kanan kuusi ensimmäistä julkaisua on määrä tulla myyntiin tämän vuoden aikana. Näistä kolme on mangaa: Shiro Kuroin scifi-jännitystarina Leviathan, Tetsuya Tsutsuin trilleri Manhole ja Yumejin fantasiatarina Eden of Witches.

Lähde: Publishers’ Weekly

Lisää luettavaa