Uusi Godzilla-elokuva palkittiin erikoistehosteista, innokkaimmat fanit menivät torille

Godzilla Minus One voitti parhaiden erikoistehosteiden Oscar-palkinnon.

12.3.2024 12:00

Japanilainen Godzilla Minus One -elokuva on palkittu Oscar-gaalassa parhaiden erikoistehosteiden palkinnolla. Ekonomisella noin kymmenen miljoonan euron budjetilla tehty elokuva päihitti muun muassa Mission: Impossiblen ja Guardians of the Galaxyn, joiden budjetit liikkuvat sadoissa tuhansissa.

Elokuvasarjan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Tokion Hibiyan aukiolle on ollut pystytettynä suurikokoinen Godzilla-patsas, joka on soittanut musiikkia, syössyt savua ja vilkuttanut valoja. Patsaan oli määrä poistua tänään, mutta voiton kunniaksi sen esilläoloaikaa jatkettiin päivällä ja siihen lisättiin Oscar-palkintoa juhlistava banneri. Elokuvan virallisen tilin mainostettua asiaa sosiaalisen median palvelu X:ssä innokkaimmat fanit ovat rynnänneet paikalle juhlimaan voittoa.

Sosiaalisessa mediassa herätti huomiota myös ohjaaja Takashi Yamazakin ja hänen tiiminsä asuvalinta punaiselle matolle. Ryhmä oli pukeutunut tummiin pukuihin ja erikoisvalmisteisiin Godzilla-kenkiin, jotka on luonut suunnittelija Ryosuke Matsui.

Lähde: Yle, Oricon News, Hibiya Meets Godzilla

Lisää luettavaa