Uusi Haikyuu!!-elokuva tuli Japanissa ensi-iltaan

Kuulemme myös suomalaisen katsojan tunnelmia 16.2. julkaistun elokuvan näytöksestä.

21.2.2024 14:19

Uusi Haikyuu!!-elokuva, joka tunnetaan länsimaissa nimellä Haikyuu!! the Movie: Decisive Battle at the Garbage Dump, sai ensi-iltansa Japanissa 16. helmikuuta.

Production I.G:n tuottaman elokuvan ohjaajana ja käsikirjoittajana toimii Susumu Mitsunaka, joka on tuttu myös aikaisemmista Haikyuu!!-sarjan kausista ja elokuvista. Mangana Haikyuu!! on ilmestynyt vuosina 2011–2020 Haruichi Furudaten kynästä.

Elokuvan lipputulot julkaistiin 19.2. ja se on netonnut kolmessa päivässä jo 2,23 miljardia jeniä (13 miljoonaa euroa) ja saanut 1,52 miljoonaa katsojaa, mikä on tämän vuoden ensi-iltaviikonlopun ennätys.

Animen verkkotoimitus tavoitti Japanissa paraikaa vaihto-opintoja suorittavan Annin, joka oli käynyt katsomassa elokuvan sunnuntaina. Hän kuvailee kokemusta seuraavasti:

Käytiin katsomassa elokuva kavereiden kanssa, ja oli ihana pitkästä aikaa päästä takaisin Haikyuun maailmaan. Elokuvan kokeminen isolta kankaalta oli odotettua hienompi kokemus. Erityisesti pelin äänitehosteet pääsivät oikeuksiinsa.

Elokuvan trailerin voit katsoa alta. Siinä kuullaan myös uusi tunnuskappale, Spyair-yhtyeen Orange.

Lähde: Oricon News, ANN

Lisää luettavaa