Vanitaksen kirja -manga pitää jälleen tauon Japanissa

Sarja palasi pitkältä tauolta tasan vuosi sitten.

21.5.2024 15:04

Square Enix ilmoitti viime perjantaina, että Jun Mochizukin Vanitaksen kirja (Vanitas no Carte) ei tule löytymään Gangan Joker -lehden kesä- tai heinäkuun numeroista. Sarja oli viimeksi tauolla vuoden 2022 kesäkuusta vuoden 2023 toukokuuhun.

Vanitaksen kirja on Pandora Hearts -sarjastakin tutun mangataiteilija Jun Mochizukin uusin mangasarja, jota on julkaistu vuodesta 2015 lähtien. Mangaa on julkaistu englanniksi Yen Pressin toimesta nimellä The Case Study of Vanitas sekä suomeksi Sangatsu Mangan Punainen Jättiläinen -julkaisulinjan alla.

1800-luvun Pariisi. Nuori vampiiri Noé on saapumassa ilmalaivalla valon kaupunkiin etsiäkseen käsiinsä salaperäisen Vanitaksen kirjan, jonka sanotaan tuovan tuhoa punaisen kuun vampiireille. Matkalla Noé kohtaa ihmisnuorukaisen, joka sanoo olevansa vampiirien lääkäri. Hän myös käyttää itsestään nimeä Vanitas, väittäen perineensä nimen sekä Vanitaksen kirjan pelätyltä sinisen kuun vampiirilta. Tavoitteena hänellä on pelastaa vampiirit näitä vaivaavalta kiroukselta – tahtoivat he itse sitä tai eivät! Alkaa seikkailu, joka vie kaksikon milloin minnekin: Vampiirien hallitsemaan Toismaailmaan, Pariisin katakombeihin, eteläisen Ranskan synkkiin metsiin…

Studio Bones on tehnyt mangasta animesovituksen, jota on tähän mennessä tullut kaksi kautta. 

Suomeksi Vanitaksen kirjan neljäs osa tulee myyntiin 31.5. Kaikki tähänastiset pokkarit voi ostaa Animeshopista.

Lähde: Gangan Joker -lehden X-tili

Lisää luettavaa