Viinimanga Drops of Godin jatko-osa tulee päätökseen

Sommeliereista kertova manga tunnetaan myös nimellä Kami no Shizuku.

16.4.2024 15:39

Kodanshan Morning-lehti on tiedottanut, että Drops of God -mangan viimeisin jatko-osa tulee päätökseensä lehden 18. huhtikuuta ilmestyvässä numerossa. Japaniksi Kami no Shizuku Deuxième -nimellä julkaistu jatko-osamanga alkoi syyskuussa 2023 ja se ilmestyi lehdessä viikoittain. Jatko-osaa ei ole vielä käännetty englanniksi.

Drops of God -manga alkoi ilmestyä alun perin vuonna 2004. Tarinan ovat kynäilleet sisarukset Yuko ja Shin Kibayashi, jotka tekevät yhteistyötä Tadashi Agi -taiteilijanimen alla. Kuvituksesta vastaa Shu Okimoto. Drops of God seuraa Shizuku Kanzakin matkaa viinimaailman saloihin, joka käynnistyy hänen maailmankuulun sommelier-isänsä siirtyessä ajasta ikuisuuteen. Saadaksen isänsä perinnön Shizukun täytyy oppia tunnistamaan isänsä valitsemat legendaariset pullotteet kilpailijaansa Issei Tominea vastaan. Manga päättyi vuonna 2014, mutta jatkui heti seuraavana vuonna jatko-osalla Drops of God: Mariage. Nyt lisänimellä Deuxième julkaistussa tuoreimmassa jatko-osassa jo kokenut Shizuku matkustelee maailmalla ja tutustuu Pariisissa poikkeuksellisen lahjakkaaseen naissommelieriin.

Drops of God on saanut runsaasti kehuja laadukkaasta viinitietoudestaan, ja se on jopa onnistunut vaikuttamaan viinikulttuuriin ja etenkin siinä esiintyvien nimettyjen viinien myyntiin ja suosioon. Vaikutus ei rajoittunut Japaniin ja Aasiaan, sillä ranskaksi käännetty manga onnistui liikauttamaan jopa Ranskan viinimarkkinoita. Mangan suosio kirvoitti myös kaksi näyteltyä televisiosarjaa, Japanissa vuonna 2009 ilmestyneen Kami no Shizukun ja Apple TV+:n kautta vuonna 2023 julkaistun ranskalais-amerikkalais-japanilaisen yhteistuotannon Drops of God. Englanniksi Drops of Godia on julkaissut Comixology ja Kodansha USA.

Kami no Shizuku © Tadashi Agi / Shu Okimoto / Kodansha

Lähde: ANN

Lisää luettavaa