Visual kei -yhtye BUCK-TICK:n vokalisti Atsushi Sakurai, 57, on kuollut

Kuolinsyynä aivorungon verenvuoto.

26.10.2023 12:15

Visual kei -yhtye BUCK-TICK:n laulaja Atsushi Sakurai on kuollut torstaina 19. lokakuuta aivoverenvuotoon 57 vuoden iässä. Hautajaiset on pidetty perheen ja läheisten kesken.

Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä konsertissa KT Zepp Yokohamassa, mutta keikka jouduttiin keskeyttämään muutaman kappaleen jälkeen laulajan voinnin huonontuessa. Sakurai kiidätettiin nopeasti sairaalaan, jossa hänellä todettiin aivoverenvuoto. Myöhään samana iltana hän menehtyi.

Tapahtuneen aikaan yhtye oli keskellä –IZORA- ALTERNATIVE SUN -kiertuettaan.

Sakurai teki suurdebyyttinsä yhdessä BUCK-TICK:n kanssa vuonna 1987, kun he solmivat sopimuksen Victor Invitation Records -levy-yhtiön kanssa ja alkoivat soittaa suurilla keikkapaikoilla. He julkaisivat Just One More Kiss -nimisen hittisinglensä ja kolmannen studioalbuminsa Seventh Heavenin vuonna 1988. Yhtyeestä tuli yksi j-rockin kantavia voimia 80-luvun lopulta aina 90-luvun loppuun saakka ja heitä pidetään yhtenä visual kei -alalajin isoimmista vaikuttajista. Tähän tyylilajiin kuuluu goottiestetiikka, balladimaiset melodiat ja androgyyninen esiintymistyyli.

Yhtyeen kokoonpano on pysynyt sen perustamisesta lähtien täysin samana ja 36 vuoden mittaisen uransa aikana se on julkaissut kokonaiset 23 albumia, joista uusin albumi, nimeltään IZORA, julkaistiin tämän vuoden huhtikuun 12. päivä. Se sijoittui Oriconin viikottaisen albumilistan toiselle sijalle julkaisuviikollaan.

BUCK-TICK muistetaan muun muassa Trinity Bloodiin tehdystä kappaleesta Dress (BLOODY TRINITY MIX), Nightwalker: The Midnight Detective -nimiseen animeen tehdystä kappaleesta Gessekai ja viimeisimpänä vuonna 2019 tulleeseen GeGeGe no Kitaro -animeen tehdystä kappaleesta RONDO.

Anime-lehti ottaa osaa artistin läheisten ja ihailijoiden suruun.

Lähde: BUCK-TICK:n viralliset nettisivut

Lisää luettavaa