Viz julkaisee Ai Yazawan Last Quarterin englanniksi

Yliluonnollinen rakkaustarina saapuu kauppoihin syksyllä.

10.2.2024 16:45

2000-luvun romanttisen shoujo-mangaklassikon, Nanan, luoneen Ai Yazawan piirtämä ja kirjoittama yliluonnollinen rakkaustarina Last Quarter (alkup. Kagen no Tsuki) on saamassa englanninkielisen julkaisunsa kuluvan vuoden syyskuussa Vizin Shojo Beat -mangamerkin alla. Julkistuksesta uutisoi ensimmäisenä Shojo Beatin virallinen Tumblr-tili.

Shojo Beatin Tumblr-tili kertoo sarjasta seuraavanlaisesti:

Last Quarter kertoo tarinan Mizukista, uusperheen lapsesta, jolla on haasteita sopeutua uuteen elinympäristöönsä isän mentyä uusiin naimisiin. Mizuki tapaa sinisilmäisen kitaraa soittavan miehen ja kokee tähän voimakasta vetoa. Kuinka pitkälle Mizuki on valmis menemään tavatakseen hänet uudelleen?

Käydessään lähellä kuolemaa, nuori Hotaru tapaa Mizukin ensi kertaa unessa. Kun hän seuraavana päivänä etsii kadonnutta kissaansa, Hotaru vaeltaa hylättyyn kartanoon ja kohtaa siellä unessa tapaamansa tytön.

Last Quarter on Yazawan aiempi sarja, jota julkaistiin 16 luvun verran Ribon Mascot Comicsin Ribon -mangalehdessä vuosina 1998-1999 ja se on jaettu kolmeen mangapokkariin.

Ai Yazawa on suomalaisille tuttu aiemmin mainitusta Nana-mangasarjasta, sillä siitä on julkaistu suomeksi kaikki tähän mennessä tulleet 21 osaa vuosina 2008–2011 Egmont Kustannuksen toimesta. Sarja on jäänyt tauolle Ai Yazawan sairauden myötä kesäkuussa 2009, eikä ole jatkunut sen jälkeen fanien toiveista huolimatta. Sarjasta on myös vuosina 2006–2007 julkaistu 47-osainen animesarja, jonka on tuottanut animestudio Madhouse.

Lähde: Shojo Beatin Tumblr -tili

Lisää luettavaa