WHS Teatteri Union esittää vinon pinon animaatioita pimeyden voimia vastaan

Ohjelmistossa muun muassa Yoshiaki Kawajiria ja Mamoru Oshiita.

20.10.2023 12:00

WHS Teatteri Union Helsingissä järjestää kevään 2024 aikana Anipunk-animaatioelokuvasarjan, jossa nähdään kamppailuja niin pimeyden voimia, ihmissyöjähämähäkkejä kuin kyborgihirviöitä vastaan.

Anipunk-elokuvasarja alkaa 9. helmikuuta Yoshiaki Kawajirin anime-elokuvalla Demon City Shinjuku, jossa tulevaisuus on salamoiva ja täynnä demoneja. Mutta huoli pois, reippaat teinit ovat valmiina aseineen pelastamaan meidät ja kansamme tuholta.

Sarja jatkuu 23. helmikuuta esitettävällä René Laloux:n psykedeelisellä tieteisanimaatioelokuvalla Les maîtres du temps, jossa telepatia, valoaseet ja avaruusoliot kietoutuvat lonkeroina yksin planeetalle jääneen lapsen ympärille.

Kolmantena elokuvana sarjassa esitetään jälleen Yoshiaki Kawajirin teos, sillä vuoden 1987 Wicked City nähdään 8. maaliskuuta. Kyseinen anime-elokuva tihkuu, räiskyy ja luikertelee seksiä ja väkivaltaa. Ihmisten ja demonien rauhanneuvotteluita vartioivat karski myyntimies ja kaunis pitkäkyntinen demoninainen, jotka pistävät henkensä likoon manalan irvokkaimpia otuksia vastaan.

Maaliskuun 22. päivä esityksessä on anime-elokuva, joka ei suurempia esittelyjä kaipaa: Katsuhiro Otomon scifi-klassikko Akira. Jos pandemian aikainen restaurointikierros meni teiltä ohi, nyt on hyvä hetki mennä katsomaan kyseinen teos.

Huhtikuun 5. päivä elokuvasarjaa jatkaa aikuisten animaatiosta, Fritz the Catista, tunnetun Ralph Bakshin ja scifi-piirtäjä Frank Frazettan Fire and Ice vuodelta 1983. Elokuva on tekijöidensä näkökulma Conan Barbaarin suosion synnyttämään fantasiabuumiin.

Toukokuun 3. päivä ohjelmistoon lennähtää Katsuhiko Nishijiman Project A-ko, jossa koulutyttökolmikon A-kon, B-kon ja C-kon koulupäivät ovat täynnä toinen toistaan yliampuvampia tappeluita, kunnes lopulta homma saavuttaa planetaariset mitat.

Koko animaatioelokuvien sarjan paketoi Mamoru Oshiin lähes Akiran vertainen scifianimeklassikko Ghost in the Shell. Konetuliaseita, kyborgikehoja ja futuristisen suurkaupungin pilvenpiirtäjiä ja liejuisia kujia nähdään WHS Teatteri Unionissa toukokuun 17. päivä.

WHS Teatteri Union muistuttaa sivuillaan, että ohjelmiston muutokset ovat mahdollisia.

Lisätietoa elokuvista ja lipuista löytyy teatterin omilta sivuilta.

Lähde: WHS Teatteri Union

Lisää luettavaa