Yle Teeman elokuvakesän japanilaiset elokuvabongaukset

Luvassa on muun muassa kolmituntinen Saab 900 -mainos sekä klassikoiden klassikko.

20.5.2024 10:58

Ylen TV-kanava Teema esittää kesällä kolme japanilaista elokuvaa, joista kaikki lähetetään elokuun aikana.

Ensimmäinen on japanilaisen elokuvan suurimpiin mestariteoksiin kuuluva klassikko vuodelta 1958. Yasujiro Ozun Tokyo Monogatari – Ensimmäinen matka kertoo iäkkäästä pariskunnasta, joka matkustaa ensimmäistä kertaa Tokioon tapaamaan aikuisia lapsiaan. Elokuva esitetään 10. elokuuta. Elokuva on katsottavissa Yle Areena -palvelusta 9. elokuuta alkaen noin kolmen kuukauden ajan.

Drive My Car on Haruki Murakamin Miehiä ilman naisia -novellikokoelmasta löytyvästä samannimisestä novellista innoituksensa saanut Ryusuke Hamaguchin Oscar-palkittu ohjaus vuodelta 2021. Hieman erilaisen road movien päähenkilöinä nähdään nuori autonkuljettaja, leskeksi jäänyt näyttelijä ja tämän punainen Saab 900 -merkkinen auto. Pääosissa elokuvassa nähdään Hidetoshi Nishijima, Touko Miura ja Masaki Okada. Elokuva on jo nyt katsottavissa Yle Areenassa 14. marraskuuta saakka. Teemalla se esitetään 21. elokuuta.

After Life – Elämän jälkeen on fantasiaelokuva tuonpuoleisesta löytyvästä toimistosta, jonne kuolleet saapuvat viikoksi valitsemaan elämänsä parhaan muiston. Muistosta tehdään elokuva muistelijan kanssa ja tämän jälkeen hänet lähetetään elokuvamuistoineen ikuisuuteen. Tämän kauniin ja lohdullisen elokuvan on ohjannut Hirokazu Kore-eda vuonna 1998. Elokuva esitetään Teemalla 30. elokuuta ja se on katsottavissa Areenasta 10.7.–30.9. välisen ajan.

Lähde: Yle

Lisää luettavaa