Your Lie in April -musikaali valloittaa Lontoon kesäkuussa

Palkitun mangan tarina nähdään musikaalimuodossa Euroopassa.

8.5.2024 16:09

Naoshi Arakawan Your Lie in April (japaniksi Shigatsu wa Kimi no Uso) -mangaan perustuva musikaali saapuu Lontoon West Endille. Musikaali tulee pyörimään kolme kuukautta kesäkuun 28. päivästä aina syyskuun 21. päivään saakka. Teos nähtiin jo huhtikuussa Theatre Royal Drury Lane -teatterissa kahden näytöksen rajallisessa esityksessä, ja hyvä vastaanotto varmisti sen paluun lavoille pidemmäksi aikaa.

Musikaaliversio kiersi alun perin Japania vuonna 2022. Sen musiikista on vastuussa amerikkalainen Frank Wildhorn, jonka sävellyksiä on kuultu myös muun muassa vuoden 2015 Death Note -musikaalissa. Lontoossa esitettävä versio tulee olemaan englanninkielinen, ja päärooleihin palaavat todennäköisesti huhtikuun esityksissä vakuuttaneet Zheng Xi Yong (Kousei Arima) ja Rumi Sutton (Kaori Miyazono).

Your Lie in April kertoo nuoresta Kousei Arimasta, joka on lahjakas pianisti. Äitinsä kuoleman jälkeen hän ei kuitenkaan kykene enää soittamaan. Yllättävä ystävyys viulistityttö Kaori Miyazonon kanssa saa hänet kohtaamaan jälleen niin musiikin kuin itsensä. Vuosina 2011–2015 julkaistu manga voitti muun muassa Kodanshan parhaan shounen-mangan palkinnon vuonna 2013, ja sen pohjalta on sovitettu A-1 Picturesin tuottama animesovitus (2014), näytelty elokuva (2016) sekä näytelmä (2017).

Lähde: Anime News Network

Lisää luettavaa