Ensivilkaisu: A Condition Called Love

Sielunkumppania etsimässä.

1.5.2024 15:00

Animesovitus Megumi Morinon mangasta A Condition Called Love on alkanut huhtikuussa. Manga aloitti Kodanshan Monthly Dessert -lehdessä joulukuussa 2017 ja se on myynyt yli 3,8 miljoonaa kappaletta sekä voittanut parhaan shoujo-mangan palkinnon Kodanshan 45. Manga Awards -gaalassa vuonna 2021.

Sarja alkaa, kun kaksi hyvin eri näkökulmista rakkautta katsovaa nuorta löytää sattumalta toisensa. Toisella puolella on lukiolaistyttö Hotaru, joka ei ole koskaan ihastunut ja kokee itsensä epänormaaliksi kavereihin nähden.

Koulun suosituimman pojan Hananoin ongelma on aivan toinen: tämä on rakastunut ajatukseen sielunkumppanista ja tekee mitä vain löytääkseen oikean ihmisen. Hananoi antaa myös kaikkensa tosirakkauden eteen. Hän muuttaa ulkonäköään, kuten leikkaa hiuksensa ja poistaa lävistyksensä. Kaikki hänen aikansa, rahansa ja vaivansa kuluu kiintymyksen kohteen onnellisena pitämiseen. Hananoilla ei ole mitään, mistä hän pitää tai mitä vihaa – ei mitään, mitä ei heti heittäisi pois, jos hänen ihastuksensa ei siitä pidä. Tämä myös selittää, miksi hänen suhteensa ponnisteluista huolimatta kaatuvat niin usein. Hananoi on niin sokeutunut käsityksestään mitä tosirakkauden pitäisi olla, ettei huomaa menevänsä liian pitkälle.

Myös suhde Hotaruun alkaa impulsiivisesti, kun tämä tarjoaa sateenvarjoaan lainaksi juuri eronneelle Hananoille. Hotaru puolestaan tuntee yhteiskunnallista vertaispainetta seurustelusta, jonka myötä antaa periksi ja suostuu tapailemaan Hananoita koeajalla.

Parivaljakon ensitapaaminen on selvää kohtaloa, ainakin Hananoin mielestä.

Toisessa jaksossa sarja pääsee kunnolla käyntiin ja maanläheinen Hotaru kannattelee hieman rasittavuuteen asti uhrautuvaa vastapariaan. Hotaru ei katsele Hananoin yksipuolisia rakkaudenosoituksia vaan antaa samalla yliystävällisyyden mitalla takaisin, vaikka saapumalla kaksi tuntia ennen koulun alkua ollakseen ensimmäisenä vastassa toista. Pari päättää myös kirjoittaa yhteiseen vihkoon vuorollaan asioita, joita haluaa tehdä yhdessä toisen kanssa ja lopulta myös yliampuva Hananoi paljastuu varsin herttaiseksi. Ensimmäisen jakson jälkeen sanoisinkin, että sarjalle kannattaa ehdottomasti antaa myös toisen jakson verran aikaa.

Vaikka parivaljakon suhde vaikuttaa pitkältä ja kivikkoiselta tieltä, juuri sellaisia monet ensimmäiset lukiosuhteet ovat. Kaiken kaikkiaan jään mielenkiinnolla odottamaan, mihin näiden kahden keskeneräisen nuoren kasvutarina vielä vie.

Kevään animessa tulee olemaan 12 jaksoa ja se on saatavilla Crunchyrollista.

Ensimmäistä kertaa Hananoi on ehkä löytänyt jonkun, joka on yhtä itsepäinen eikä anna hukuttaa itseään yksipuolisesti palveluksiin.

 

 

Lisää luettavaa