Ensivilkaisu: Alya Sometimes Hides Her Feelings in Russian

Läähätystä luokkahuoneessa venäläisin maustein.

10.7.2024 15:00

Alisa Mikhailovna Kujou on kylmäkiskoinen koulun prinsessa, joka menestyy kaikissa aineissa ja vaalii tiukkaa kuria oppilaskunnan hallituksen jäsenenä. Jääkuningattaressa onnistuu herättämään lämpimiä tunteita vain hänen pulpettinaapurinsa Masachika. Hän on koulussa reputtava otakunretku, jolle Alya-neito pottuilee tuon tuosta mutta sanoittaa väliin todelliset tunteensa venäjäksi lausuttuna. Masachikalla on kuitenkin salaisuus – hän on lapsena oppinut venäjän kielen ja ymmärtää Alyan lepertelyt täydellisesti.

Sunsunsunin ja Momocon ranobeen perustuva Alya Sometimes Hides Her Feelings in Russian on ensimmäisen jakson perusteella varsin kaavamainen romanttinen koulusarja, jossa on mukana myös pikkutuhmaa huumoria. Sarja ei yllä esimerkiksi Kaguya-sama: Love is Warin mentaalipelien nerouden tasolle vaan perustuu hölmölle väärinkäsitykselle, joka olisi helppo korjata, jos Masachika vain avaisi suunsa. Nähtäväksi jää, paljastuuko hänen kielitaitonsa koskaan Alyalle, mutta salaisuudesta pystyy varmasti repimään riittävästi jännitteitä lyhyen sarjan ajaksi. Hahmot vaikuttavat jo valmiiksi pitävän toisistaan, joten ainakaan ensimmäisen jakson tilanne ei välttämättä tunnu kovin latautuneelta, vaikka mausteisuutta parin välille yritetäänkin kehittää punastuttavalla pikkuhousu-episodilla.

Sarja päätyy pitkälti toisentamaan animesta tuttuja stereotypioita venäläisistä naisista kauniina ja vaikeasti tavoiteltavina platinablondeina, joilla on korkea oikeudentaju mutta oikukas luonne. Alyan ääninäyttelijänä toimiva Sumire Uesaka on opiskellut venäjän kieltä ja kulttuuria yliopistotasolla. Hänen ääntämisensä särähtää ainakin natiivin venäjän kielen puhujan korvaan, mutta onnistuu muuten tavoitteessaan olla söpön lapsekas.

Doga Kobo -studion loihtima selkeä animaatiojälki erottuu edukseen ja myös alkutunnari on mukavan näyttävä paketti. Söpöt hahmomallit tekevät toistaiseksi ohuiksi jäävistä hahmoista muuten muistettavia ja pidettäviä. Venäjänkielisen mausteen lisäksi Alya-san tuskin tulee keksimään pyörää uudestaan, mutta se on genrensä arvostajalle tyydyttävä paketti.

Sarjan tunnuskappaleen voit katsoa tästä:

Lisää luettavaa