Kissanystävän lukupaketti: Kahdeksan mainiota kissamangaa, osa 2

Niin paljon kissamangaa markkinoilla! Anime-lehden verkkotoimitus esittelee suosikkejaan kissasarjojen joukosta.

17.3.2024 15:00

Kissanystäviä on hemmoteltu viime vuosina monilla laadukkailla mangajulkaisuilla. Anime-lehden verkkotoimitus on viettänyt tovin jos toisenkin erilaisten kissasarjojen parissa, joten nyt toimitus nostaa esille muutamia suosikkejaan tästä joukosta.

Kyuryu Z: Nights with a Cat (Yen Press)

© Kyuryu Z / Yen Press

Fuutan sisaren kissa Kyuruga on kiehtova tapaus. Sen vääntää pullean ruumiinsa outoihin asentoihin mielensä mukaisesti ja muuttuu nopeaksi vain silloin, kun siitä yrittää ottaa valokuvia. Puolituttu kissa ihastuttaa ja ihmetyttää ihan vain olemalla.

Aiheeltaan yksinkertainen slice of life -manga kuvaa täydellisesti kissojen ihastuttavaa outoutta. Viihdyttävästä lopputuloksesta on erityisesti kiittäminen Kyuryu Z:n veikeää tussausjälkeä, joka saa Kyurugan näyttämään juuri sopivan paijattavalta. Manga sai vuonna 2022 myös animesovituksen, jonka jaksot ovat kahden minuutin pituisia makupaloja.

Senko: My Sister, the Cat (Seven Seas)

© Senko / Seven Seas

Ihmisten ja kissaihmisten maailmassa elävä nuori poika menettää vanhempansa ja tulee kissaperheen adoptoimaksi. Uusi perhe ottaa pojan lämmöllä vastaan, mutta erityisen kiintynyt tähän on uusi pikkusisko Neneko-chan. Tarhaikäinen Neneko ei puhu, mutta osoittaa ilmeikkyydellään ja ihastuttavilla maneereillaan tunteidensa koko kirjon.

Sopivan kissamainen Neneko-chan on hurmaava pieni kissaneito, jonka lapsenomaista käytöstä on helppo ymmärtää ilman puhettakin. Senkon kynänjälki tekee hahmosta mukavan ilmeikkään. Allekirjoittanut nimeääkin Neneko-chanin yhdeksi parhaista manga-pikkusiskoista!

Junji Ito: Junji Ito’s Cat Diary: Yon & Mu (Kodansha USA)

© Junji Ito / Kodansha

Kauhumangaka J-kunin elämä saa hirvittävän käänteen, kun kihlattu tuo talouteen mystisen kissaeläimen. Kuin tässä ei olisi tarpeeksi, pian taloon majoittuu toinenkin kissa!

Junji Iton kauhumaneerit seuraavat herraa myös tämän omaelämänkerralliseen sarjaan, ja siitä seuraa mangan merkittävin komediallinen anti. Ito kuvaa arkisia tilanteita kuin hirvittävintä kauhutarinaa, vaikka kyseessä olisi vain kissan peseytymisrutiinit tai ruoan kerjääminen pöydältä. Manga onkin yksi harvoista puhtaasti komediaan nojaavista teoksista Iton repertuaarissa. Vinksahtanut visuaalinen huumori iskee varmasti osaan lukijoista.

Angyaman: Red Cat Ramen (Shueisha)

© Angyaman / Shueisha

Tervetuloa Red Cat Rameniin – ramen-ravintolaan, jota pyörittävät kissat! Töitä etsivä ihminen Tamako Yashiro päätyy osa-aikaiseksi työntekijäksi poikkeukselliseen pieneen ravintolaan neljän kissan ja yhden tiikerin työtoveriksi. Ravintolan kiireinen arki pitää sisällään kaikkea tiskaamisesta ja ruoka-aineiden tilaamisesta kissojen harjaamiseen ja pakollisiin päivätorkkuihin.

Red Cat Ramenin kissat kuuluvat listan ihmismäisimpiin kissahahmoihin, sillä ne puhuvat ja käyttäytyvät kuin ihmiset. Hahmot elävät kuitenkin jossain kissan ja ihmisen välimaastossa, sillä ne omaavat yhä monia kissamaisia piirteitä ja ne ovat sarjan maailmassa laillisesti eläimiä. Slice of life -manga ei tätä turhaan selittele, vaan keskittyy kuvaamaan arjen pyörimistä erikoisessa ravintolassa. Kissamaiset hahmot tuovat oman olennaisen mausteensa leppoisaan ja viihdyttävään sarjaan, joka on sopiva pieni makupala kiireisen arjen keskellä.

Englanniksi mangaa voi lukea Shueishan Manga Plus -sovelluksessa ilmaiseksi. Kesäkuussa Red Cat Ramenista nähdään animesovitus, jonka animoi E&H Production. Kenjirou Tsuda on jo julkistettu kokkikissa Bunzon rooliin.

 

Kaipaatko lisää kissamangaa? Neljä muuta Anime-lehden verkkotoimituksen suositusta löydät tästä artikkelista!

Lisää luettavaa