Kotae Expo tuo japanilaisen ja etelä-korealaisen kulttuurin saman katon alle ensi kesänä (kaupallinen yhteistyö)

Suuren luokan con-tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereen messukeskuksessa 29.–30. kesäkuuta 2024.

28.2.2024 12:00

Artikkeli on julkaistu kaupallisessa yhteistyössä Kotae Expon kanssa.

Viime vuosina suomalaisia con-tapahtumia on vaivannut tilanpuute, kun vanhoissa tutuissa tapahtumapaikoissa seinät ovat tulleet vastaan. Ongelma on ilmennyt nopeasti loppuunmyytyinä pääsylippuina. Ensi kesänä tilanteeseen tarjoaa ratkaisun tapahtuma Kotae Expo. Japaninkielinen termi ”kotae” tarkoittaa vastausta, ja Kotae Expo on vastaus con-tapahtumien kasvavaan, erityisesti suuren tapahtuman kysyntään. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa kesäkuun 29.–30. päivä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Kotae Expo leikittelee japanilaisen ja etelä-korealaisen kulttuurin elementeillä. Tapahtuman teemoja ovat muun muassa animanga, k-pop, idolit, cosplay ja pelit. Ohjelmassa on elementtejä tutuista coneista, kuten cosplay-ohjelmaa, taiteilija-, myynti- ja artesaanipöydät sekä teemakahvila nimeltään @Torii. Yhtenä uutena tulokkaana on Resona! Idol Festa -idolifestivaali, joka tuo tanssin ja laulun yhteen samalle lavalle.

Kotae Expon maskotti Toki

Erityisesti cosplay-harrastajille Tampereen Messu- ja Urheilukeskus mahdollistaa asuille kunnianhimoisempia ulottuvuuksia. Tilavassa ympäristössä voi vaeltaa niin isojen siipien kuin muhkeiden helmojen kanssa. Lisäksi tapahtumassa on tilaa valokuvaamiselle, hengailulle ja hengähtämiselle. Tiloissa mahtuu kulkemaan myös lastenvaunujen ja pyörätuolin kanssa. Messu- ja Urheilukeskus on verrattain suuri tapahtumapaikaksi, sillä se vetää sisäänsä peräti kolmen Tampere-talon verran kävijöitä. Kotae Expolla onkin potentiaalia yltää yhdeksi Pohjoismaiden suurimmaksi alan tapahtumaksi.

Hulppeista mitoistaan huolimatta Kotae Expo haluaa varmistaa, että tapahtuman ilmapiiri on lämmin ja tervetullut. Tapahtuma on sitoutunut noudattamaan turvallisen tilan periaatteita sekä takaamaan mahdollisimman esteettömän kokemuksen kaikille. Kotae kuvaakin arvojaan sanoilla lähestyttävyys, läpinäkyvyys ja turvallisuus, unohtamatta pehmoisuutta ja pörröisyyttä.

Tapahtumamme on kuin Toki-maskottimme – lähestyttävä ja täynnä pörröistä iloa.

Vapaaehtoisvoimin toteutettava tapahtuman taustalla on voittoa tavoittelematon yhdistys Kotae ry. Vaikka Kotae Expo järjestetään ensimmäisen kerran, taustalla on liuta kokeneita con-järjestäjiä sekä innokkaita alan harrastajia.

Kotae Expon tarjonta laajenee kevään mittaan, joten tapahtumaa voi seurata heidän omilla sivuillaan, Instagramissa ja TikTokissa käyttäjätunnuksella @kotae_expo sekä Facebookissa nimellä Kotae Expo. Tapahtuman pääsyliput alkaen 29 €.

Lisää luettavaa