Millaista oli Japani-harrastus ennen vanhaan? Vastaa ja voita!

Nyt lukijat pääsevät kertomaan, millaista Japani-fanitus oli oman harrastusuran alkutaipaleilla.

4.6.2024 14:00

– Harrastaminen oli ennen vähän tuhmaakin, Minna Erkola muotoilee.
– Kun piti itse selvittää asioita ja opetella esimerkiksi japania tai AMV-videoiden levylle polttamista, pääsi jonkun salaisen äärelle. Oli sellainen hakkeriolo, kun pääsi mukaan ”salattuun” juttuun, hän hymyilee.

Näin muistelee Animen taittaja Minna Erkola Japani-harrastamista 2000-luvun alkupuolella lehden numerossa 137. Museo Leikin Tokiosta Tapiolaan -erikoisnäyttelyn innoittamana uusimmassa numerossa muistellaan Japani-fanitusta Suomessa vuosituhannen taitteella. Syväluotaavassa haastattelussa tutustutaan, miten fanius muokkasi fanejaan ja loi erinäisiä uria.

Dir en Greyn Withering to Death albumi nousi Suomen top 40 -listalle. Kuuntelin aina sunnuntaiaamuisin sängyssä listaohjelmaa Yle X:ltä. Muistan maanneeni sängyssäni, kun radiosta alkoi soimaan Jesus Christ R’n R -biisi. Se oli käänteentekevä hetki. Paluuta ei ollut.

Yllä valokuvaaja Ninni Westin muisto. West osallistui erityisesti Tokiosta Tapiolaan -näyttelyn muotiosaston suunnitteluun ja rakentamiseen. Lisää hänen mietteitään myös numeron 137 haastattelussa.

Nostalgian innoittamana kysymme lukijoiltamme: Millaisia muistoja sinulla on 2000-luvun alun Japani-harrastamisesta ja -fanittamisesta?

Onko mieleesi jäänyt joku erityispiirre, jota nykyään ei fanipiirreissä tiedetä? Muistoja unohtumattomasta keikasta, kun j-rockbändejä kävi Suomessa? Matkasta Blippo-myymälään tai ensimmäinen animesarja dvd:nä Anttilan Top 10 -myymälästä? Vai kenties muistoja ihan ensimmäisestä Japani-matkasta? Voit myös yleisesti kertoa, millaiset fanituksesi alkutaipaleet olivat.

Kerro muistosi meille tämän lomakkeen kautta. Vastausaikaa 11.6. asti.

Vastaamalla ja yhteystiedot jättämällä voit voittaa Anime-lehteä kotisohvalle vuoden tilauksen verran. Arvomme yhden lehden fyysisen, vuoden mittaisen tilauksen (4 kpl paperilehteä ja 4 kpl digilehteä, arvo 55€) sekä kaksi vuoden mittaista Animen digitilausta (8 kpl digilehti, arvo 30€).

Vastaukset koostetaan nimimerkein Animen verkkoon omaksi jutukseen. Hyppää siis kanssamme muistojen matkalle!

Lisää luettavaa