Angolmois: Taistelu Tsushimasta -sarjan ensimmäinen osa julkaistaan 14. kesäkuuta

Suomalaista kesää koristaa verisen Tsushiman taistelun tuoksu.

22.4.2024 15:00

Ensiksi korjaus aiempaan tammikuussa julkaistuun uutiseen: Nanahiko Takagin 10-osaisen historiallisen sotamangasarjan, Angolmois: Taistelu Tsushimasta, julkaiseekin Sangatsu Mangan sijasta Punainen jättiläinen.

Tammikuussa julkaisimme uutisen, jossa kerroimme, että Angolmois: Taistelu Tsushimasta -nimistä sarjaa aletaan julkaista suomeksi. Tämä mongolien imperiumin Japanin valloituksesta ja samaan aikaan Tsushiman saarelle saapuvista rikollisista kertova historiallinen sotamanga saapuu rytinällä Suomeen monien viivästysten jälkeen kesäkuun 14. päivä, eli juuri sopivasti kuumimpien kesäpäivien iloksi!

Mangasarjan kuvaus kertoo tarinasta seuraavalla tavalla:

Vuosi on 1274. Mongolien imperiumi tahtoo valloittaa Japanin, ja maihinnousulaivasto suuntaa Korean niemimaalta kohti Kyūshūta. Kulkureitillä sijaitsee pieni Tsushima-saari. Sen väki elättelee toivoa, että vihollinen purjehtisi heidän ohitseen. Mutta kohtalo ei ole niin suopea… Samoihin aikoihin Tsushimaan saapuu veneellinen emämaasta karkotettuja rikollisia. Heidän joukossaan on Kuchii Jinzaburō, pääkaupunki Kamakurassa poliittisiin juonitteluihin sotkettu ja petturiksi julistettu soturi. Mongolien saapuessa hän ja muut karkotetut joutuvat päätöksen eteen: Puolustaako saarta ylivoimaista hyökkääjää vastaan vai yrittääkö paeta myrskyisän meren yli omin neuvoin?

Manga julkaistiin alun perin Kadokawan Samurai Ace -mangalehdessä vuosina 2013–2018. Animestudio NAZ tuotti siitä myös 12-osaisen animeversion, joka esitettiin Japanissa kesäkaudella 2018.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sangatsu Manga (@sangatsumanga)


Lähde: Sangatsu Mangan Instagram

Lisää luettavaa