Kansainvälinen Avatar: The Last Airbender -konsertti saadaan myös Suomeen

Suomalaisfanit pääsevät uppoutumaan Avatarin maailmaan 21.3.2025 Helsingin jäähallissa.

19.4.2024 09:05

Nickelodeon, GEA Live ja Senbla tuovat Avatar: The Last Airbender -animaatiosarjaan pohjautuvan konsertin Suomeen yhteistyössä kotimaisen Fullsteamin kanssa. Avatar: The Last Airbender In Concert -konsertti kuullaan Helsingin jäähallissa perjantaina 21. maaliskuuta 2025. Lipunmyynti käynnistyy perjantaina 19. huhtikuuta 2024.

Konsertti on osa laajaa maailmankiertuetta, joka käynnistyy syyskuussa ja kattaa yli sata kaupunkia ympäri maailman. Yli kaksituntisessa esityksessä liveorkesteri esittää animaatiosarjasta tuttua musiikkia. Erikoisuutena konsertissa kuullaan perinteisempien orkesterisoittimien rinnalla myös aasialaisia soittimia, kuten kiinalaisia erhu-jousisoittimia ja japanilaisia taiko-rumpuja. Orkesteri säestää ruudulla vaihtuvia kohtauksia Avatar: The Last Airbenderin ikimuistoisesta maailmasta.

Alkuperäinen Avatar: The Last Airbender -animaatiosarja ilmestyi vuodesta 2005 vuoteen 2008, ja se sai myös jatko-osan The Legend of Korra vuonna 2012. Sarjan suuri suosio fanien keskuudessa kirvoitti myös elokuvan ja viimeisimpänä näytellyn televisiosarjan. Alkuperäisen sarjan musiikin luonut säveltäjä Jeremy Zuckerman on tehnyt tulevan konsertin tiimoilta yhteistyötä sarjan luojien Michael Dante DiMartinon ja Bryan Konietzkon sekä leikkaaja Jeff Adamsin kanssa. Sarjan alkuperäisiä sävellyksiä kuullaankin laajennettuina versioina vain tätä konserttisarjaa varten sovitettuina.

Lähde: Fullsteam

Lisää luettavaa