Lupin III – Cagliostron linna nähdään Suomen teattereissa 4K-remasteroituna

Juhlavuottaan viettävä Lupin-elokuva palaa Suomen valkokankaille 12.4.2024.

20.3.2024 11:08

Hayao Miyazakin vuonna 1979 ohjaama Lupin III – Cagliostron linna -elokuva täyttää tänä vuonna 45 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi siitä on tehty 4K-remasterointi. Elokuva perustuu mangataiteilija Monkey Punchin luomaan Lupin III -tuoteperheeseen ja se muistetaan myös Miyazakin ensimmäisenä kokopitkänä elokuvana. Rakastettu mestarivaras saapuu Suomen valkokankaille 12.4.2024 lähtien. Elokuva on puhuttu japaniksi ja tekstitetty suomeksi.

Uransa ehtoopuolella olevan mestarivaras Lupin III:n uusin nerokas huijaus menee mönkään. Kasinolta vohkitut rahasäkit osoittautuivat taidokkaiksi väärennöksiksi!

Lupin suuntaa toverinsa Jigenin kanssa Eurooppaan, kaukaiseen Cagliostron valtioon, koston kiilto silmissään. Suunnitelmat suistuvat raiteiltaan, kun parivaljakko kohtaa Clarissen, pulassa olevan kuninkaallisen neidon, joka on vastoin tahtoaan joutumassa naimisiin pahaenteisen kreivi Cagliostron kanssa.

Prinsessan pelastaminen ei käy helposti, sillä Lupin ja Jigen – apunaan Lupinin arvaamaton ex-tyttöystävä Fujiko ja miekkamies Goemon – joutuvat raivaamaan tiensä halki ansojen täyttämän linnan, hengenvaarallisen vankityrmän ja ammattisalamurhaajien armeijan!

Onnistuuko Lupinin pelastaa tyttö, pysyä poissa arkkivihollisensa tarkastaja Zenigatan kynsistä ja paljastaa Cagliostron linnan salaiset aarteet?

© Cinema Mondo

Lähde: Cinema Mondo

Lisää luettavaa