MIKU EXPO rajun kritiikin kohteena: Hologrammista idolia ei nähdä lavalla

Jo 5000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen lippurahojen palauttamisesta kävijöille.

13.4.2024 16:31

Virtuaali-idoli Miku Hatsune aloitti MIKU EXPO 2024 -konserttikiertueensa Pohjois-Amerikassa huhtikuun alussa, mutta kiertue on välittömästi joutunut someraivon kohteeksi.

Tunnettu Vocaloid-hahmo on kiertänyt esiintymislavoja ympäri maailmaa jo vuodesta 2014 lähtien, ja näiltä keikoilta jaetut videot ja kuvat kertovat varsin ainutlaatuisesta konserttikokemuksesta: fiktiivinen hahmo on perinteisesti heijastettu valtavana hologrammina tanssimaan yleisön eteen. Samanlaista kokemusta odottivat MIKU EXPO 2024 -kiertueen kävijät, mutta Kanadan Vancouverissa 4. huhtikuuta alkanut konsertti paljasti muutoksen järjestelyissä. Hologrammisen idolin sijaan kävijät saivat katsella lavalla suurta LED-televisioruutua, jolla pyöri idolin video.

Niin konserttikävijät kuin Vocaloid-tuoteperheen fanit ovat kritisoineet kiertueen järjestäjiä ankarasti tästä ratkaisusta. Kiertueen virallisilla sivuilla ei mainita muutosta, mutta konsertteja mainostava kuvagalleria pitää sisällään lukuisia kuvia hologrammisesta hahmosta, mikä olisi viitannut sellaisen näkymiseen myös tällä kiertueella. Mitään syytä muutokselle ei ole kerrottu julkisuuteen.

Muutos näkyy esimerkiksi oheisella viraaliksi nousseella Tiktok-videolla:

@emm.sull the band kicked ass though #mikuexpo #mikuexpo2024 #hatsunemiku #vancouver ♬ original sound – emm.sull

Change.org-vetoomussivustolla jo yli 5000 allekirjoittanutta vaatii kiertueen järjestäjiä Crypton Future Mediaa ja Crunchyrollia palauttamaan lippurahat kävijöille.

Lähde: CBR

Lisää luettavaa