Näytelty Golden Kamuy -sovitus jatkuu TV-sarjana

Elokuvasta tuttu näyttelijäkaarti laajenee uusien hahmojen myötä.

6.3.2024 11:20

WOWOW-kanava julkisti maanantaina, että Satoru Nodan Golden Kamuy -mangasarjasta nähdään syksyllä 2024 näytelty TV-sarjasovitus. Mangaan perustuva live action -elokuva saapui Japanin teattereihin tämän vuoden tammikuussa. TV-sarja tulee jatkamaan elokuvan tarinaa, ja elokuvan näyttelijät ja tuotantotiimi jatkavat myös sarjassa.

31-osainen Golden Kamuy -manga julkaistiin Weekly Young Jump -lehdessä vuosina 2014–2022. 1900-luvun alun Hokkaidolle sijoittuva tarina kertoo ainutytöstä ja Venäjän-Japanin sodan veteraanista, jotka ryhtyvät etsimään ainujen kätkettyä kulta-aarretta. Samaa aarretta jahtaa värikäs joukko sotilaita ja vaarallisia hahmoja. Suosittu sarja on saanut myös animesovituksen, jolle on luvattu jo viides kausi.

Näytelty TV-sarja lisää hahmogalleriaansa mangasta tuttuja hahmoja, joita ei nähty elokuvassa. Hiroyuki Ikeuchi liittyy joukkoon Kirorankena, ja Maryjun Takahashi nähdään ennustaja-ainu Inkarmatin roolissa. Murhahotellin omistaja Kano Ienagaa näyttelee Yuki Sakurai, ja Kantarou Okuyamana nähdään Akihisa Shiono.

Elokuvan ohjannut Shigeaki Kubo jatkaa ohjaustyötä sarjassa, mutta ohjaajakaartiin liittyvät myös Kenji Katagiri, Ken Ochiai ja Yousuke Satou. Myös muita lisäyksiä elokuvan tekijätiimiin on luvassa.

Elokuva oli avajaisviikonloppunaan katsotuin elokuva Japanissa. Elokuva onkin saanut ympärilleen hyvää pöhinää, mutta sitä on myös kritisoitu siitä, että moni ainuhahmojen rooleihin valituista näyttelijöistä ei ole ainutaustainen.

Maistiaisen näytellystä TV-sovituksesta näet alta.

Lähteet: Anime News Network, Comic Natalie

Lisää luettavaa