Saunoa!-saunamanga saa pokkarijulkaisun Japanissa

”Söpöt tytöt tekemässä söpöjä asioita” -genren uusi aluevaltaus on sauna.

22.4.2024 11:00

Saunoa! saa ensimmäisen pokkarijulkaisun Japanissa 25. huhtikuuta. Tyttöporukan saunaharrastusta käsittelevän slice of life -mangan on käsikirjoittanut Hiroyuki Kasama ja kuvittanut Mosoko Miyatsuki. Manga alkoi ilmestyä vuonna 2023 Houbunshan Manga Time Kirara Max -lehdessä. Pokkarin julkaisun kunniaksi saunatytöt ovat päässeet myös lehden uusimman numeron kanteen.

Tarina keskittyy lukiolaistyttö Kokageen, joka ei oikeastaan juuri pidä kylpemisestä, ainakaan perinteisissä japanilaisissa kylpylöissä. Hän tutustuu suomalaiseen vaihto-opiskelijaan Lyydiaan ja päätyy hieman vastahakoisesti tulemaan tämän kanssa saunaan. Porukkaan liittyy myös sauna-otakuksi tunnustautuva Serika sekä Maki, jonka vanhemmat pyörittävät super-sentouta. Super-sentou on Japanissa julkista kylpylää isompi ja vesipuistomaisempi kylpylä, jonka tavallista paremmin varustelluista tiloista löytyy monesti myös sauna. Yhdessä tytöt tutustuvat vähitellen saunan saloihin ja löytävät saunomisen ilon.

Japanissa tuntuu nyt ilmestyvän kaikenlaista uutta saunaan liittyvää sisältöä nopeammin kuin ehtii löylyä heittää. Vaikutusvaltaisin on kuitenkin edelleen trendin aloittanut Katsuki Tanakan Manga Sadou: Manga de Yomu Sauna-dou eli Sadou. Vuonna 2014 alkanut manga on jopa onnistunut vaikuttamaan saunan suosion kasvuun ja saunomiskäytänteisiin Japanissa.

© Hiroyuki Kasama / Mosoko Miyatsuki / Houbunsha

Lähde: BookLive, Manga Mogura

Lisää luettavaa