Singa toi kauan kaivatut japanilaiset suosikit myös Suomen karaokebaareihin

Paikallisessa karaokekuppilassasi saattaa nyt raikua muutakin kun ainainen Lapin kesä.

28.6.2024 12:28

Japanilaisen musiikin ja animetunnareiden ystävät ovat aikaisemmin joutuneet sijoittamaan lentolippuihin tai suuntaamaan coniin, mikäli karaokeen on tehnyt mieli. Suomen karaokebaareista löytyi nimittäin pitkään lähinnä Kyu Sakamoton Yhdysvalloissa menestynyt klassikkohitti Sukiyaki vuodelta 1962. Kappale tunnetaan Japanissa nimellä Ue o muite arukou.

Nyt kotimaan karaokerintamalla näyttäisi vihdoin alkaneen uusi aikakausi, sillä karaoken suoratoistopalvelu Singaan on lisätty valtava kirjasto japanilaisia kappaleita. Löydön jakoi laulu- ja parodiavideoistaan tunnettu suomalainen tubettaja Rindou sosiaalisen median palvelu X:ssä: ”Olen valitellut miten suomalaisissa karaokejärjestelmissä ei ole mitään japanilaisia kappaleita, kunnes yhtäkkiä… ne ovat olemassa? Ja niitä on paljon?”

Singan palvelusta löytyy niin Yoasobin Idolin ja Creepy Nutsin Bling-Bang-Bang-Bornin kaltaisia tulikuumia hittejä kuin myös esimerkiksi Neon Genesis Evangelionista tuttu karaokeklassikko A Cruel Angel’s Thesis ja Mariya Takeuchin ikivihreä citypop-suosikki Plastic Love. Kaikki japaninkieliset kappaleet löytyvät katalogista kätevästi hakutoiminnolla. Kappaleisiin on vaihtelevasti saatavilla alkuperäiset japaninkieliset tai romanisoidut tekstitykset, ja monista löytyy myös molemmat versiot.

Verkkosivujensa mukaan kotimainen start-up-yritys Singa haluaa mullistaa karaokemarkkinat tarjoamalla edullisen käyttöliittymän ja helppokäyttöisen tabletin vaihtoehtona raskaalle kalustolle ja vanhanaikaisille taustavideoille. Singan toimipiste löytyy tällä hetkellä jo yli 180 kaupungista ympäri Suomen. Mikäli lauluvuoron odottelu meluisassa baariympäristössä ei nappaa, ohjelmaa pääsee maksua vastaan käyttämään myös kotisohvalta käsin.

Lähde: Singa

Lisää luettavaa