Tampereelle aukesi pienoisnäyttely japanilaisista romanssipeleistä

Näyttely on esillä Museokeskus Vapriikissa syyskuun loppuun saakka.

8.5.2024 08:58

Tampereen Museokeskus Vapriikissa aukesi 4. toukokuuta uusi Japani-aiheinen pienoisnäyttely Japanilaiset romanssipelit. Museokeskuksessa toimii Suomen Pelimuseo, joka on keskittynyt pelihistorian dokumentoimiseen. Väliaikainen näyttely on katsottavissa 29. syyskuuta 2024 asti. Näyttelyä kuvaillaan Vapriikin kotisivuilla seuraavasti:

Japanilaisen populaarikulttuurin suosio on kasvanut nopeasti 1990-luvulta alkaen. Tunnetut pelibrändit, kuten Mario, Pokémon ja Final Fantasy, tekivät japanilaisista videopeleistä maailmanlaajuisen ilmiön. Sen seurauksena myös japanilaisista romanssipeleistä on tullut erittäin suosittuja. Aiemmin niitä tehtiin vain marginaaliselle kohderyhmälle Japanissa, mutta japanilaisten videopelien levitessä yhä laajemmin ympäri maailman myös japanilaisia romanssipelejä pelataan nykyisin kaikkialla maailmassa.

Japanilaiset romanssipelit ovat hahmokeskeisiä pelejä, joissa pelaajat voivat kehittää romanttisen suhteen suosikkihahmonsa kanssa. Ne ovat hidastempoisia ja niissä on usein runsaasti tekstiä. Romanssipelejä ei juurikaan tunneta muista peleistä kiinnostuneiden pelaajien parissa, mutta niillä on oma vankka fanikuntansa ympäri maailman. Jos haluat nähdä miltä japanilaiset romanssipelit näyttävät, tai haluat oppia lisää japanilaisesta pelikulttuurista ja sen vaikutuksista muun maailman peleihin, olet tervetullut tutustumaan näyttelyyn 4.5. alkaen!

Pelimuseon tutkija Niklas Nylundin mukaan näyttelyssä pääsee tutustumaan niin miehille tarkoitettuihin bishoujo- ja naisille tarkoitettuihin otome-peleihin kuin myös japanilaisten romanssipelien vaikutukseen länsimaisiin peleihin.

Lähde: Vapriikki

Lisää luettavaa