Sisältövaroitus: urbaanilegendasarja esittelee kauhutarinoita, jotka saattavat sisältää järkyttäviä yksityiskohtia.
Kioton kaupungin länsilaitamilla on Arashiyaman alue. Kauniista maisemista ja monista temppeleistä tunnettu alue johtaa pohjoisesta Sagakiyotakin kylään, jonka turistit kehuvat olevan yhtä maisemiltaan yhtä kaunis kuin Arashiyaman suositummat kohteet. Mutta matka Arashiyamasta Sagakiyotakiin ei aina välttämättä suju odotetunlaisesti.
Suorin reitti pohjoisesta Arashiyamasta Sagakiyotakiin kulkeen Kiyotakin ajotunnelin läpi. Uskotaan, että tunnelin rakentamiseen käytettiin 1900-luvun alkupuoliskon aikoihin orjatyövoimaa ja sotavankeja, eivätkä kaikki työläiset selvinneet urakasta hengissä. Tragediat eivät päättyneet tunnelin valmistuttua, vaan sen päällä ja ympärillä kasvavasta metsästä tuli monen itsemurhan näyttämö ja erään naisen väitetään jopa hypänneen tunnelin päältä tiehen.
Nykyään tunnelin läpi matkaavat tai sen lähistöllä liikkuvat ihmiset ovat kertoneet tarinoita metsän läpi kuuluvista huudoista, tunnelin pituuden muuttumisesta ja ylimalkaisesta huonosta olosta tunnelin sisällä. Kaikkein dramaattisempien tarinoiden mukaan vaaleisiin vaatteisiin pukeutunut nainen juoksee tunnelissa vastaantulevaa liikennettä kohti ja koettaa osua autojen konepeltiin.
Kiyotaki ei toki ole ainoa kirotuksi uskottu tunneli Japanissa. Uskaliaat vaikkapa vierailla Tokion Shibuyassa sijaitsevassa Sendagayan tunnelissa, jossa saattaa törmätä verisen naisen haamuun.
Myös japanilainen popkulttuuri on täynnä kirouksia ja kummituksia viliseviä tunneleita. Yksi esiintyy Yukinobu Tatsun Dandadanin alussa ja myös Junji Ito on kirjoittanut ilmiöstä Story of the Mysterious Tunnel -tarinassa.