Japanilainen elokuva The Good Father saapuu Suomen teattereihin huhtikuussa

Psykoterapiasta ja perheidyllistä ammentavan jännityselokuvan ensi-ilta on 5.4.2024.

5.4.2024 16:12

Viisi vuotta sitten sattunut traaginen auto-onnettomuus muutti Hanan perheen elämän lopullisesti. Psykoterapeutti-isä jäi jalkapuoleksi, äiti vaipui koomaan, ja pikkusisko sai kasvoihinsa niin pahoja palovammoja, että hän peittää ne päivittäin valkoisella naamarilla. Kun äiti yllättäen kuntoutuu ja palaa kotiin, vaikuttaa hetken siltä että perheidylli on palannut. Hana kuitenkin aistii naisessa jotakin outoa. Hän ystävystyy naapurin Jun-pojan kanssa, jonka perhettä on kohdannut omanlaisensa traaginen kohtalo. Kaksikolle alkaa vähitellen valjeta, kuka oikeasti häärää kummallisten tapahtumien takana…

© 2024 TabiCine Ltd.

Japanissa ensi-iltansa vuonna 2022 saanut jännitys- ja kauhuelokuva The Good Father tulee suomalaisen yleisön nähtäville 5.4.2024 alkaen. Elokuvan pääsee toistaiseksi katsomaan ainakin Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Loviisassa, Oulussa, Porissa, Tampereella ja Turussa. Elokuva on tekstitetty suomeksi ja sen ikäraja on 12 vuotta.

The Good Fatherin ohjauksesta vastaa vielä tuore tekijä Shou Kataoka, joka on aikaisemmin työskennellyt mangaan pohjautuvan urheiludraaman 1/11: Juuichibun no ichi (2014) parissa. Näyttelijöinä on myös manga- ja animesovituksista tuttuja kasvoja. Hanan roolissa nähdään Sara Minami, joka on pääroolissa Netflixin Karuho Shiinan mangaan pohjautuvassa Kimi ni Todoke -sarjassa (2023). Isää näyttelee Hiroshi Tamaki, joka häärää yakuza-päähenkilönä The Way of the Househusbandin näytellyissä sovituksissa (2020 ja 2022) ja pahistelee uudessa Golden Kamuy -elokuvassa (2024) luutnantti Tsurumina. Junin roolissa on Naniwa Danshi -idoliryhmän jäsen Ryusei Ounishi.

© 2024 TabiCine Ltd.

The Good Father on sielultaan tyylipuhdas japanilainen viihdetuote, eli kaikki sievistä kukkamekoista jännittäviin lavasteisiin on millimetrin tarkasti harkittua ja silmälle kaunista. Elokuva asettelee draaman palikat siististi riviin, mutta kauheuksissa vellomisen sijaan tunnelma pysyy pääosin kepeänä, joten teos sopii myös herkkävatsaisemmille kauhusta nauttijoille.

Epätavallisen perheen tarina muistuttaa tunnelmaltaan hieman Hanna Bergholmin ohjaamaa kotimaista kauhuelokuvaa Pahanhautoja (2022), mutta syvemmän yhteiskunnallisen tai psykologisen ulottuvuuden sijaan The Good Father on vilpittömän naiivi kudelma, jonka ensisijaisena tarkoituksena on viihdyttää. Gesu no Kiwami Otomen tekemää pop-rockihtavaa tunnuskappaletta Akumu no Omake jää kuitenkin hyräilemään hyväntuulisena myös elokuvan jälkeen.

Lisää luettavaa