Uusi elokuvalevittäjä TabiCine haluaa tuoda Suomeen lisää japanilaista elokuvaa

Ensimmäisen elokuvan The Good Father ensi-ilta on 5.4.2024.

18.3.2024 15:15

Uusi elokuvalevittäjä TabiCine aloittaa toimintansa Suomen markkinoilla. Yhtiön toimitusjohtaja Joni Hatanmaa ja markkinointipäällikkö Petteri Uusitalo kertoivat toiminnan aloituksesta Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaaleilla lauantaina 16.3.

Miksi juuri Japani? Hatanmaan mukaan päätökseen keskittyä japanilaiseen elokuvaan vaikutti sekä aukko nykyisessä tarjonnassa että kaksikon yhteinen kiinnostus maan kulttuuriin. Molemmilla on juuria japaniharrastuksen parissa, sillä Hatanmaa on toiminut Turun Animeseuran puheenjohtajana ja Uusitalo muun muassa Mangakartta-podcastin äänenä ja Anime-lehden päätoimittajana.

Minkä tyylisellä elokuvalla on sitten tarkoitus täyttää aukkoa maahantuojana? Hatanmaa korosti tilaisuudessa, että muullakin kuin taide-elokuvalla. Hänen mukaansa Suomessa on tällä hetkellä kiinnostusta japanilaiseen kulttuuriin, mutta teatterista näkee lähinnä ohjaajavetoista suurelokuvaa kuten Hirokazu Kore-edan tai Naomi Kawasen teoksia, tai sitten festivaalilevitykseen suunnattua taide-elokuvaa. Hatanmaa puhuu tarvetta olevan myös ”päivittäiselle käyttö-elokuvalle”.

TabiCinen ensimmäinen maahantuonti on kauhuelementtejä sisältävä psykologinen jännityselokuva The Good Father. Sho Kataokan ohjaama elokuva kertoo näennäisen idyllisestä perheestä, jossa kaikki ei kuitenkaan ole kohdallaan. Elokuvan ensi-ilta on 5.4.2024.

© 2024 TabiCine Ltd.

Lisää luettavaa