Mangan sivuilta elokuvaksi – Kylpylätarina Undercurrent katsottavissa viikonloppuna Helsinki Cine Aasiassa

Samannimiseen mangaan perustuva elokuva saa kaksi näytöstä elokuvafestivaaleilla.

15.3.2024 17:39

Parhaillaan käynnissä oleva Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaali ilahduttaa ohjelmistollaan myös mangan ystäviä. Mukana on tänä vuonna Toyoda Tetsuyan Undercurrent-mangaan perustuva elokuva, jonka on ohjannut Rikiya Imaizumi (Call Me Chihiro, Teasing Master Takagi-san). Elokuva on ilmestynyt Japanissa vuonna 2023 eikä sitä ole aikaisemmin näytetty Suomessa. Se saa kaksi näytöstä Helsingin Kinopalatsissa, lauantaina 16.3. kello 21:00 ja sunnuntaina 17.3. kello 14:00.

Undercurrent-manga ilmestyi Kodanshan Afternoon-lehdessä vuosina 2004–2005 ja se julkaistiin myöhemmin myös yksittäisenä pokkarina. Runollinen ja pohdiskeleva sarjakuva kertoo kylpylän pitäjä Kanaesta, jonka aviomies katoaa arvoituksellisissa olosuhteissa. Helsinki Cine Aasian sivuilla elokuva-adaptaation tarinaa kuvaillaan seuraavasti:

Kanae on perinyt vanhan julkisen kylpylän, josta hän pitää huolta aviomiehensä Satorun kanssa. Eräänä päivänä, Satoru katoaa jälkiä jättämättä. Kanaen etsiessä aviomiestään ja jatkaessa bisneksen pyörittämistä, kylpylään ilmestyy työn perässä arvoituksellinen Hori. Kaksikko aloittaa epätavallisen yhteiselon kylpylässä. Samaan aikaan Kanaen palkkaama yksityisetsivä Yamasaki löytää Satorun jäljiltä salaisuuksia kerrakseen.

Toyoda Tetsuan mangasarjaan perustuva mysteeri kokoaa erilaiset ihmiset yhteen kylpylän lämpimien altaiden luo, missä heidän piilossa olleet muistonsa ja tunteensa nousevat takaisin pinnalle.

Sinisen sävyjä ja kylpylän kuohuja voi käydä tunnelmoimassa etukäteen trailerissa:

Lähde: Helsinki Cine Aasia

Lisää luettavaa