Söpöilyä ja romantiikkaa anime-elokuvien avulla

Verkkotoimituksen ystävänpäiväsuositukset romanttisista anime-elokuvista, jotka saavat perhosia vatsanpohjalle.

18.2.2024 15:30

Vaikka ystävänpäivä on ohi, sitä voi silti istahtaa alas sohvalle ja uppoutua romanttisen animen maailmaan. Tässä Animen verkkotoimituksen suosituksia romanttisista hyvän mielen sarjoista, jotka naurattavat, ehkä vähän itkettävät ja ennen kaikkea saavat perhosia vatsanpohjaan. Suosituksiin on mietitty hieman tuntemattomampia teoksia kuin Makoto Shinkain moderni klassikko Your Name ja Studio Ghiblin isoimmat nimet Liikkuva Linna ja Henkien Kätkemä.

  • A Whisker Away (Netflix)

© 2020 Nakitai watashi wa neko o kaburu -tuotantokomitea

Kahdeksasluokkalainen Miyo Sasaki on kaikkea muuta kuin onnellinen. Hän ei tule toimeen äitipuolensa kanssa ja hänen ihastuksensa Kento Hinode vihaa häntä. Eräänä päivänä Miyo ostaa Noh-maskin mystiseltä myyjältä ja saa selville, että maskin avulla voi muuttua kissaksi. Miyo hyödyntää tätä voimaa viettämällä aikaa Kenton kanssa kissan muodossa. Mutta kuinka hän voisi koskaan kertoa, että Kenton vihaama tyttö ja rakastama kissa ovat oikeasti sama henkilö? Ja miten Kento suhtautuu, kun Miyon ihmisyys varastetaan ja hän on vaarassa jäädä kissaksi koko loppuelämäkseen?

A Whisker Awayn oli alunperin tarkoitus ilmestyä elokuvateattereissa, mutta pandemian takia se peruuntui. Sen sijaan elokuva ilmestyi Netflixiin kesäkuussa 2020. Elokuva perustuu Mari Okadan alkuperäiseen tekstiin ja sen ohjaajina toimivat Junichi Sato sekä Tomotaka Shibayama. Okadalla on vyön alla useita elokuvakäsikirjoituksia, mukaan lukien O Maidens in Your Savage Season mangan alkuperäinen tarina. Myös Satolla on pitkän linjan ohjaajakokemus ja hänen tunnetaan parhaiten Sailor Moonista.

  • Sydämen Kuiskaus (Netflix)

© 2005-2024 STUDIO GHIBLI Inc.

Nuori Shizuku Tsukishima rakastaa luovaa kirjoittamista ja lukemista. Eräänä iltana hän huomaa, että joku Seiji Amasawa on lainannut kaikki Shizukun aiemmin lukemat kirjat. Yrittäessään selvittää, kuka tämä mysteerinen Seiji on, Shizuku tapaa pojan koulun pihalla, eikä parin ensitapaaminen mene täysin nappiin. Shizuku kohtaa Seijin myöhemmin seurattuaan kissaa antiikkikauppaan, jossa Seiji osoittautuu kaupan pitäjän lapsenlapseksi. Seijin unelma on rakentaa isona viuluja, ja nähdessään pojan jahtaavan unelmaansa myös Shizuku alkaa miettimään omaansa. Hän alkaa kirjoittaa omaa tarinaansa.

Sydämen Kuiskaus poikkeaa Studio Ghiblin fantasiaelokuvista ja on ennen kaikkea lämminhenkinen tarina nuorista, jotka unelmoivat ja rakastavat. Elokuva on Yoshifumi Kondoun ainoa ohjaustyö ennen kuolemaansa kolme vuotta myöhemmin. Kondou on myös ollut vastuussa hahmosuunnittelusta esimerkiksi Studio Ghiblin Prinsessa Mononoke ja Only Yesterday -elokuvissa.

  • Summer Wars (Google Play)

© 2009 SUMMER WARS -tuotantokomitea

Voitettuaan kaverinsa kivi-paperi-sakset -pelissä, matikkanero Kenji Koiso löytää itsensä yläluokkalaisen Natsuki Shinoharan isomummon 90-vuotissyntymäpäiviltä. Mikä pahinta, Natsuki esittelee Kenjin poikaystävänään ja on kehittänyt pojalle väärennetyn taustatarinan. Illalla Kenji saa kryptisen viestin, jota hän lähtee selvittämään ja aamun tullen hänen naamansa on ympäri uutisia. Kenji on murtanut vahingossa OZ-virtuaalialustan suojaukset ja hänen käyttäjätilinsä on varastettu. Nyt kaikki luulevat Kenjin tunkeutuneen OZiin, vaikka todellisuudessa asialla oli virus nimeltä Love Machine. Ja nyt virus on ohjaamassa avaruusluotainta kohti ydinvoimalaa.

2009 julkaistu Summer Wars perustuu ohjaaja Mamoru Hosodan ja käsikirjoittaja Sakoto Okuderan kehittämään tarinaan. Elokuvassa on romanttisia piirteitä, mutta sen keskiössä ovat perhe ja ihmisten väliset suhteet. Kun Love Machine on onnistunut kaappaamaan kaikki tärkeät tilit OZissa, virtuaalialustaan perustuvien yhtiöiden toiminta lakkaa täysin. On ihastuttavaa katsella, kuinka Sakae turvautuu tilanteessa lankapuhelimeen ja tekee pari tärkeää soittoa. Kannattaa myös tarkkailla, mitä yhteistä on Ryohein baseball-otteluilla ja Natsukin isomummon talossa tapahtuvilla asioilla.

  • The Stranger By the Shore (Crunchyroll)

© Kanna Kii/Shodensha/Umibe no Etoranze -tuotantokomitea

Nuori kirjailija Shun Hashimoto katkaisi välinsä perheeseen tultuaan kaapista ulos. Eräänä päivänä Okinawan rannalla hän tapaa perheensä menettäneen Mio Chibanan, eikä saa poikaa enää mielestään. Kaverukset alkavat hengailla yhdessä, mutta pian Mion on lähdettävä saarelta opiskelujen perässä. Mio pyytää, että Shun jäisi odottamaan hänen paluutaan. Kolmen vuoden päästä Mio Chibana vihdoin palaa Okinawalle tunnustamaan tunteensa Shunille, mutta kaikki ei ole enää samoin kuin ennen. Miksi Shun epäröi?

Tämä vuonna 2020 ilmestynyt elokuva perustuu Kanna Kiin vuoden 2013 mangaan Seaside Stranger: Umibe no Etranger, josta on myös ilmestynyt edelleen julkaisussa oleva jatko-osa Seaside Stranger: Harukaze no Etranger. Ohjaaja Akiyo Ohashi on toiminut eri sarjoissa yksittäisten jaksojen ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hänen ensimmäinen ohjaamansa animesarja The Magical Girl and the Evil Lieutenant Used to Be Archenemies on tulossa kesäkaudella 2024.

Näiden söpöjen ja romanttisten elokuvasuositusten lisäksi kannattaa lukaista vastaava artikkeli romanttisista animesarjoista, ja tarkkailla tulevia mangasarjoja sekä näyteltyjä TV-sarjoja koskevia suosituksia.

Animen verkkotoimitus toivottaa hyvää ystävänpäiväviikkoa kaikille!

Lisää luettavaa