Söpöilyä ja romantiikkaa animen avulla

Verkkotoimituksen ystävänpäiväsuositukset romanttisista animesarjoista, jotka saavat perhosia vatsanpohjalle.

16.2.2024 15:00

Ystävänpäivää vietetään tällä viikolla ja se tarkoittaa, että elämme romantiikan kulta-aikaa. Monet haluavat pitkän päivän jälkeen istahtaa sohvalle tai sängylle ja laittaa pyörimään jotain herttaista, joka saa perhoset nousemaan vatsanpohjasta. Tässä Animen verkkotoimituksen suosituksia romanttisista hyvän mielen sarjoista, jotka sekä naurattavat että ehkä vähän itkettävät ja saavat katsojat kannustamaan pareja.

Suosituksia tehdessä on otettu huomioon, että sarjat eivät olisi keskeneräisiä tai vasta yhden kauden pituisia (n. 12 jaksoa) niin, että toista kautta ei ole vielä tiedossa. Sen takia listalta puuttuu suurempia romantiikkasarjoja, kuten 63 jaksoa pitkä Fruits Basket ja toisen tuotantokauden saava My Happy Marriage.

  • Taisho Otome Fairy Tale (12 jaksoa, Crunchyroll)

© Sana Kirioka, Shueisha / Taisho Otome Fairy Tale -tuotantokomitea

Historiallinen romanttinen komedia Taisho Otome Fairy Tale kertoo 1920-luvulla asuvasta nuoresta parista. Pessimisti Tamahiko Shima on lähetetty Chiban pikkukylään piiloon loukattuaan kätensä vakavasti auto-onnettomuudessa. Masentunut nuori mies harkitsee elämänsä lopettamista, kunnes eräänä päivänä hänen elämäänsä astuu Yuzuki Tachibana. Neito kertoo perheensä joutuneen velkoihin, jolloin Yuzuki päätettiin myydä Tamahikolle puolisoksi. Nuori pariskunta aloittaa yhteiselämän talossa ja pian heidän ympärilleen kerääntyy omaa kommuuninsa. Vaikka 2021 ilmestynyt Taisho Otome Fairy Tale käsittelee yksinäisyyttä ja perhevihaa, sarja valloittaa värikkäällä ja pehmeällä animaatiolla ja on ennen kaikkea tarina rakkaudesta ja oikean henkilöiden löytämisestä elämäänsä.

  • Tsuki ga Kirei (12 jaksoa, Crunchyroll)

© 2017 Tsuki ga Kirei -tuotantokomitea

Eletään yläkoulun viimeistä luokkaa, lukio ja suuret valinnat lähempänä kuin koskaan. Koutarou Azumi unelmoi kirjailijan urasta, kun taas Akane Mizuno on osa yleisurheilukerhoa. Nämä kaksi aluksi toisilleen vierasta nuorta päätyvät luokkakavereiksi ja sen jälkeen kohtalo ohjaa heidät törmäämään toisiinsa sattumalta. Tämä sytyttää pienen liekin nuorten sydämiin ja suhteesta alkaa kehkeytyä jotain suurempaa. Kuitenkin epävarmuus toisen tunteista sekä ympärillä olevien kavereiden kiintymykset ja tunteet tekevät nuoren parin rakkaudesta mutkikasta. Vuoden 2017 Tsuki ga Kirei on saanut paljon suosiota anime-originaalina, joka kuvastaa realistista teinirakkautta sekä nuoruuden unelmia ja epävarmuutta tulevaisuudesta.

PS. Jotta sarjasta saa täyden katselukokemuksen, viimeisen jakson lopputekstit on katsottava, vaikka ne yleensä jättäisi välistä!  

  • Tsurezure Children (12 jaksoa, Crunchyroll) 

© Toshiya Wakabayashi, Kodansha/Tsurezure Children -tuotantokomitea

Tämä romanttinen komedia kertoo useista nuorista pareista, jotka ovat suhteensa eri vaiheissa. Yhdet tarvitsevat kaiken rohkeuden puhuakseen toisilleen, toiset yrittävät selvittää miltä rakkaus tuntuu ja jotkut ovat rakkaudentunnustusta vailla parisuhteessa. Mutta heitä kaikkia yhdistää yksi ja sama asia: heidän on vaikea kertoa toisilleen ”minä rakastan sinua”.

Vuonna 2017 ilmestynyt Tsurezure Children on 12-osainen sarja, jonka jaksot ovat vain 12 minuutin pituisia. Tämä tekee sarjasta täydellisen purtavan ystävänpäiväksi. Monipuoliset hahmot ja heidän reaktionsa tekevät sarjasta rikkaan ja huumori osuu ja uppoaa täydellisellä ajoituksella. Parien erilaiset dynamiikat kaappaavat romanttisella puolella, eikä hahmoja voi olla kannustamatta heidän pyrkimyksissään rakkauteen ja parisuhteeseen.

  • The World is Still Beautiful (12 jaksoa, Crunchyroll)

© Dai Shiina · Hakusensha/VAP · NTV · Pierrot

Mitä voit tarjota ihmiselle, jolla on jo kaikki? Kun prinsessa Nike Lemercier häviää kivi-paperi-sakset-pelin siskojaan vastaan, hänet lähetetään puolisoksi pahamaineiselle Aurinkokuninkaalle. Saavuttuaan perille Nike saa selville, että kuningas Livius I on vasta pojankloppi. Nuori Livius on valloittanut maailman vain kolmessa vuodessa valtaistuimelle astumisen jälkeen, mutta nyt hän halajaa taivaita ja erityisesti sadetta. Yksi Niken voimista on sateen kutsuminen ja Livius käskeekin tyttöä käyttämään voimiaan heti ensikättelyssä. Nike kieltäytyy kertoen, että hänen tulee ensin nähdä kuningaskunnan kauneus. Tämän tempun takia hän löytää itsensä pian tyrmästä.

Vaikka Niken ja Liviuksen ensikohtaaminen ei mennyt ihan nappiin, pari alkaa pian tutustua toisiinsa paremmin ja tunteet alkavat nousta pinnalle. The World is Still Beautiful ilmestyi 2014 ja on näin ollen myös artikkelin vanhin sarja – sekä kyseenalaisin. Vaikka hahmojen iät eivät tule koskaan selville, Niken ja Liviuksen ikäeron oletetaan olevan 5–7 vuoden välillä. Tämä voi olla monelle kynnyskysymys, mutta jos siitä pääse yli, on tiedossa aivan upea ja henkeäsalpaava historiallinen fantasiaromanssi.

  • Given (11 jaksoa, Crunchyroll)

© Kizu Natsuki/Shinshokan/Given -tuotantokomitea

Eräänä päivänä Ritsuka Uenoyama löytää itsensä korjaamasta koulukaverinsa Mafuyu Satoun kitaran. Helpottunut Mafuyu pyytää Ritsukaa opettamaan hänelle kitaransoittoa ja epäluuloinen Ritsuka suostuu. Kuultuaan Mafuyun laulavan Ritsuka pyytää Mafuyua liittymään bändiinsä, johon kuuluvat myös basisti Haruki Nakayama sekä rumpali Akihiko Kaji. Bändi alkaa harjoittelemaan lauluja tulevaa esitystä varten, mutta Mafuyulla on vaikeuksia kehitellä lauluun sanoja. Esityspäivä lähestyy ja bändi tekee valinnan esittää biisin ilman laulua, kunnes…

Tämä poikarakkautta ja musiikkia yhdistävä sarja on ilmestynyt 2019. Ystävänpäiväsuosituksena Given ei ole kevyimmästä päästä käsitellen kuolemaa ja rakkaan menettämistä. Samalla kuitenkin käsitellään ensi-ihastumisia ja uusia mahdollisuuksia. Tämä upea BL-sarja on täydellinen ystävänpäiväkatsottava, mutta kannattaa varata mukaan myös nenäliinoja, ihan varmuuden vuoksi. Sarjan jälkeen on mahdollista seurata tarinan etenemistä kahdella jatko-elokuvalla, kunhan ne ovat katsottavissa.

Näiden söpöjen ja romanttisten animesarjasuositusten lisäksi kannattaa pitää silmät auki tulevista suosituksista anime-elokuvista, manga-sarjoista sekä näytellyistä TV-sarjoista.

Animen verkkotoimitus toivottaa hyvää ystävänpäiväviikkoa kaikille!

Lisää luettavaa