Söpöilyä ja romantiikkaa näyteltyjen TV-sarjojen avulla

Verkkotoimituksen ystävänpäiväsuositukset romanttisista live action -sovituksista, jotka saavat perhosia vatsanpohjalle.

20.2.2024 15:30

Ystävänpäivän jälkimainingeissa on hyvä istahtaa sohvalle ja katsoa hieman japanilaista doramaa eli näyteltyjä TV-sarjoja. Tässä verkkotoimituksen suosituksia romanttisista hyvän mielen sarjoista, jotka naurattavat, ehkä vähän itkettävät ja ennen kaikkea saavat perhosia vatsanpohjalle. Suositukset on valikoitu niin, että suositeltava sarja ei ole keskeneräinen, se sisältää vain yhden kauden ja että kyseessä on TV-sarjasovitus olemassa olevasta animesta tai mangasta.

An Incurable Case of Love (10 jaksoa, Netflix)

© Maki Enjouji/Shogakukan/TBS Sparkle/TBS

Nuori Nanase Sakura näkee lääkäri Kairi Tendoun pelastavan avun tarpeessa olevan ja päättää opiskella hoitajaksi. Viiden vuoden jälkeen hän pääsee vihdoin työskentelemään samaan sairaalaan Kairin kanssa, mutta mies osoittautuukin hyvin erilaiseksi kuin ensivaikutelmansa. Kairia kutsutaan työpaikalla paholaiseksi, sillä hän on perfektionisti ja vaatii samaa työkavereiltaan ja hoitajilta. Nanase ei anna tämän lannistaa itseään vaan päättää tehdä kaikkensa saadakseen Kairin hyväksynnän. Ja pikkuhiljaa miehen jäinen ulkokuori alkaa sulaa…

Mangaka Maki Enjouji on tunnettu huumoria ja draamaa sisältävistä josei-mangoistaan. Alunperin vuosina 2016–2019 ilmestynyt 7-osainen An Incurable Case of Love -manga sai tämän näytellyn sovituksen vuonna 2020. Nanase Sakuraa näyttelevä Mone Kamishiraishi on antanut äänen esimerkiksi Your Name. -anime-elokuvan päähenkilölle Mitsuhalle. Kairi Tendouta näyttelevä Takeru Satou taas on tunnettu roolistaan Rurouni Kenshin -sarjan nimikkohahmona Kenshin Himurana sarjaan perustuvissa live action -elokuvissa.

Cursed in Love (8 jaksoa, Prime Video)

Nao Hanaokan äiti työskentelee kondiittorina wagashi-kaupassa, joka myy perinteisiä japanilaisia makeisia. Eräänä päivänä kauppaa kohtaa tragedia, kun tuleva omistaja tapetaan. Omistajan poika Tsubaki Takatsuki syyttää Naon äitiä murhasta ja äiti vangitaan, jolloin Naon ja Tsubakin tiet johtavat erilleen. Yli 15 vuotta myöhemmin nuori pari tapaa jälleen. Tsubaki, joka ei muista Naoa, arkailematta pyytää tämän kättä avioliitossa. Nao haluaa todistaa äitinsä syyttömyyden, joten hän hyväksyy kosinnan ja salaa menneisyytensä Tsubakilta. Vaikka elämä yrittää erottaa paria useaan otteeseen, kohtalolla on sormensa pelissä heidän suhteensa kanssa. Pikkuhiljaa Naolle alkaa selvitä, mitä tapahtui tuona kohtalokkaana yönä 15 vuotta sitten.

Vuonna 2020 ilmestynyt Cursed in Love perustuu Natsumi Andoun 19-osaiseen josei-mangaan Something’s Wrong with Us. Suomalaisille Andou on tuttu sarjoista Kitchen Princess ja Horoskooppimysteerit. Nao Hanaokaa näyttelevä Minami Hamabe on näytellyt päähenkilö Emmaa The Promised Neverlandin live action -elokuvassa, joka tienasi Japanissa yli 2.1 miljardia jeniä eli yli 13 miljoona euroa. Ryuusei Yokohama on nähty muun muassa samannimiseen mangaan perustuvassa Rainbow Days -elokuvassa sekä TV-sarjassa A Story to Read When You First Fall in Love.

Cherry Magic! Thirty Years of Virginity Can Make You a Wizard?!  (12 jaksoa, Crunchyroll)

© Yuu Toyota / SQUARE ENIX / Sanjuusai made Doutei Da to Mahoutsukai ni Nareru rashii -tuotantokomitea

Kuulopuheen mukaan sinusta tulee velho, jos olet neitsyt täytettyäsi 30 vuotta. Kun Kiyoshi Adachi täyttää 30 vuotta, hän huomaa pystyvänsä lukemaan muiden ihmisten ajatuksia koskiessaan näihin. Kun Kiyoshi yrittää vielä päästä selville voimistaan ja sopeutua niihin, hän sattuu eräänä päivänä koskettamaan työkaveriaan, kaikkien ihailemaa Yuichi Kurosawaa. Kiyoshille selviää, että Yuichilla on tunteita häntä kohtaan, eikä Kiyoshi ole varma mitä tehdä tällä uudella tiedolla. Hän ei nimittäin usko, että suosittu Yuichi voisi oikeasti tykätä niin tavallisesta miehestä kuin Kiyoshi. Pikkuhiljaa Yuichin tunteet saavuttavat Kiyoshin sydämen, mutta nyt on edessä täysin uusi ongelma. Voiko hän koskaan kertoa salaisista voimistaan ja miten Yuichi suhtautuu niihin?

TV-sarjan pohjalla oleva Yuu Toyotan manga ilmestyy edelleen digitaalisena mangana Gangan Pixiv -sivustolla. Englanniksi sitä julkaisee Square Enix. Mangan animesovitus ilmestyy parhaimmillaan ja on katsottavissa Crunchyroll-sivustolla. Kiyoshi Adachia näyttelevä Eiji Akaso on nähty muun muassa Io Sakisakan mangaan perustuvassa Love Me, Love Me Not -elokuvassa yhdessä Minami Hanaben kanssa. Yuichina nähtävän Keita Machidan taas voi bongata Alice in Borderland -TV-sarjassa.

 

Näiden söpöjen ja romanttisten TV-sarjasuositusten lisäksi kannattaa vilkaista verkkotoimituksen jo julkaistut suositukset anime-elokuvista ja anime-sarjoista sekä pitää silmällä tulevaa julkaisua mangasarjoista.

Animen verkkotoimitus toivottaa hyvää ystävänpäiväviikkoa kaikille!

Lisää luettavaa