Crunchyroll Anime Awards tarjoili shounenin voittokulkua ja tähtiloistoa

Crunchyrollin oma gaala palkitsi Jujutsu Kaisenin toisen kauden vuoden parhaana animesarjana. Jujutsu Kaisen tai siihen liittyvä suoritus palkittiin yhteensä peräti 11:ssä kategoriassa.

5.3.2024 09:56

Animesuoratoistopalvelu Crunchyrollin oma palkintogaala järjestettiin 2. maaliskuuta Grand Prince Hotel New Takanawassa Tokiossa. Tilaisuus pidettiin nyt toista kertaa Japanissa, mutta se on järjestyksessään jo kahdeksas Crunchyroll Anime Awards. Gaalan tarkoituksena on palkita ansioituneita animesarjoja ja -elokuvia sekä niiden tekijöitä, kuten animaattoreita, muusikoita ja ääninäyttelijöitä. Palkintoihin vaikuttavat sekä raadin että yleisöäänestyksen äänet. Juontajien mukaan palkintogaalan ehdokkaille oli tänä vuonna annettu yhteensä 34 miljoonaa ääntä ympäri maailman.

Palkintojen saajat noudattelivat viime vuoden valtavirran animetrendejä, ja iso osa palkituista teoksista on lokeroitavissa shounen-kategoriaan. ”Vuoden anime” -palkinnon sai Jujutsu Kaisenin toinen kausi, jonka takana on studio Mappa. Sarja sai palkinnot myös muun muassa parhaasta hahmosuunnittelusta sekä alku- ja lopputunnuskappaleesta, ja lisäksi ohjaaja Shouta Goshozono palkittiin parhaasta ohjauksesta. Yhteensä Jujutsu Kaisen kahmi 11 sijoitusta.

Parhaana uutena animesarjana palkittiin myös toinen Mappan tuotos, Chainsaw Man. Studio Mappa on viime aikoina saanut negatiivista julkisuutta sen henkilökunnan tuotua esiin rankkoihin työoloihin ja pieneen palkkaukseen liittyviä epäkohtia sosiaalisessa mediassa.

Paras originaalianime oli P.A. Worksin Buddy Daddies. Parhaasta animaatiosta meritoitiin Ufotablen Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Swordsmith Village Arc. Makoto Shinkain uusi elokuva Suzume palkittiin parhaan anime-elokuvan kategoriassa. Lisäksi palkintoja jaettiin monissa pienemmissä alakategorioissa ja vuoden parhaita sarjoja nostettiin esiin eri genrejen sisällä. Crunchyrollin ollessa kansainvälinen suoratoistopalvelu myös monia erikielisiä ääninäyttelijöitä palkittiin. Kaikki palkintokategorioiden voittajat ja ehdokkaat voit käydä katsomassa Crunchyrollin sivuilta.

Palkintoja jakamassa ja animekulttuuria muutenkin tuulettamassa nähtiin monenlaisia julkisuuden henkilöitä ja kutsuvieraita. Parhaan ohjaajan palkinnon jakoi Parasite-elokuvasta maailmankuuluksi tullut korealainen mestariohjaaja Bong Joon-ho. Vuoden animesarjan pystin ojensi rap-artisti ja animefani Megan Thee Stallion, joka oli pukeutunut JoJo-henkiseen asuun. Helsingissäkin vuonna 2018 vieraillut amerikankorealainen DJ ja laulaja Yaeji julisti parhaan uuden sarjan voittajan. Japanilaisista julkisuuden henkilöistä paikalla oli esimerkiksi laulaja Lisa ja edesmenneen tuottajalegenda Nujabesin kanssa Samurai Champloon tunnuskappaleen levyttänyt hip hop -artisti Shing02.

Lähde: Crunchyroll

Lisää luettavaa