Kaiju No. 8:n traileri virittää tunnelmaan OneRepublicin ja Yungbludin säestämänä

Pian alkavassa shounen-sarjassa kuullaan länsimaista musiikkia – Lue, miten kappaleet ovat syntyneet!

18.3.2024 12:05

Huhtikuussa alkavan shounen-anime Kaiju No. 8:n uudessa trailerissa nähdään hienoa animaatiota ja kuullaan maistiaiset sarjan alku- ja lopputunnusmusiikista. Jaksojen alussa kuullaan brittiläisen alternative-artisti Yungbludin Abyss ja lopputunnarina yhdysvaltalaisen poprockbändi OneRepublicin Nobody. Eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten musiikintekijöiden kappaleita kuullaan animessa toisinaan, mutta harvemmin näin isoilta nimiltä.

Abyss-kappaletta on ollut mukana kirjoittamassa myös Imagine Dragons -yhtyeen Dan Reynolds. Yungblud eli Dominic Harrison kommentoi animesovituksen virallisilla nettisivuilla, millaista oli tehdä musiikkia animeen:

On suuri kunnia päästä tekemään tämä kappale, ja olen todella iloinen, että pääsin mukaan! Kun kuulin asiasta, varasin heti studion Tokiosta, ja kirjoitin kappaleen Kaiju No. 8:a lukiessani. Tämä oli kokonaan uudenlainen haaste minulle, mutta tunnen onnistuneeni sovittamaan kappaleen teoksen tunnelmaan ja fiilikseen. Teoksesta nousi esiin oman paikan etsiminen maailmassa ja hyvien ystävien löytäminen. Vaikka et olisi itse ylpeä omista taidoistasi ja kyvyistäsi, ei niitä tule tukahduttaa. Kaikki ovat omalla tavallaan kauniita.

En jaksa odottaa animen alkamista! Näin jo hieman animaatiota, ja se näytti uskomattoman hienolta. Uskon, että tulette pitämään siitä. Oletteko valmiita hulluun menoon?

OneRepublic-yhtyeen keulakuva Ryan Tedder kommentoi kokemusta vuorostaan näin:

Aivan ensimmäiseksi, olen suuri Japani-fani. Olen saanut paljon inspiraatiota japanilaisesta animesta, mangasta, musiikista, ruoasta, kulttuurista ja niin edelleen. Olen myös lapsesta asti rakastanut supersankareita, ja haluan itsekin tulla yhtä vahvaksi kuin päähenkilömme Kafka, joten olen todella innoissani siitä, että saamme olla mukana tekemässä Kaiju No. 8:a.

Tapasimme Kaiju No. 8 -tiimin kanssa keväällä 2023, jolloin pääsimme näkemään videomateriaalia ja kuvakäsikirjoituksia. Sitten analysoimme teosta ja sen hahmoja selvittääksemme, minkälaista soundia haetaan. Halusimme kappaleemme välittävän iloa, hauskuutta ja elämän kirkkaimpia hetkiä. Tulin marraskuussa 2023 Japaniin työasioissa, ja kirjoitin tuolloin myös tämän kappaleen. Olenkin ammentanut äärimmäisen paljon inspiraatiota Japanista tähän kappaleeseen.

Kaiju No. 8 perustuu Naoya Matsumoton vuonna 2020 aloittamaan toimintamangaan, jota julkaistaan Shounen Jump+ -nettijulkaisualustalla japaniksi ja englanniksi. Printtinä mangaa julkaisee englanniksi VIZ Media. Sarja sijoittuu maailmaan, jossa jättimäisten kaijuu-hirviöiden hyökkäyksistä on tullut arkipäivää, ja se kertoo niitä vastaan taistelevista ihmisistä. Animesovituksen tekee Production I.G. Ensimmäisen jakson on määrä tulla ulos 13. huhtikuuta. Crunchyroll on ilmoittanut striimaavansa sarjan Aasian ulkopuolella.

Katso traileri alta ja kuuntele, miltä Yungbludin ja OneRepublicin kappaleet kuulostavat!

Lähteet: Animen viralliset nettisivut ja ANN

Lisää luettavaa